Τεχνολογία

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο φερόμενος αρχηγός της «μαφίας των λουκουμάδων»

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε 40χρονος, που κατηγορείται ως “αρχηγός” εγκληματικής ομάδας, στην οποία καταλογίζονται εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί, εργασιακή εκμετάλλευση ακόμη και πυροβολισμός, με επίκεντρο τον έλεγχο των σημείων πώλησης λουκουμάδων σε 19 πολυσύχναστες παραλίες, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Η δίκη της λεγόμενης «μαφίας των λουκουμάδων», είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, αλλά λόγω παρέλευσης του ωραρίου, το δικαστήριο την ανέβαλε για τον επόμενο χρόνο. Εκτός από τον 40χρονο, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει άλλους 11 κατηγορούμενους- κάποιοι ως μέλη και κάποιοι ως συνεργοί. Μόνο ο πρώτος όμως είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένης της αναβολής αλλά και ενόψει της συμπλήρωσης του 18μηνου της προφυλάκισης, οι δικαστές αποφάσισαν να αντικαταστήσουν την προσωρινή κράτηση για τον 40χρονο βασικό κατηγορούμενο με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το διάστημα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, η εγκληματική ομάδα εξανάγκαζε Αλβανούς μικροπωλητές να πωλούν λουκουμάδες σε δημοφιλείς παραλίες της Σιθωνίας Χαλκιδικής, σκορπίζοντας, παράλληλα, τον τρόμο σε ιδιοκτήτες καταστημάτων και πωλητές των περιοχών αυτών με ανάλογη δραστηριότητα, καθώς -σύμφωνα με καταγγελίες- τους απειλούσαν, τους εκβίαζαν και ασκούσαν σωματική βία εναντίον τους.

Η φερόμενη δράση τους άρχισε να ερευνάται, όταν οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον μικροπωλητή, σε περιοχή της Νικήτης. Το θύμα είχε δεχθεί πυροβολισμό χωρίς όμως να τραυματιστεί, ενώ για το περιστατικό κατέστη κατηγορούμενος ο 40χρονος. Στο ίδιο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται ακόμη εκβιασμοί για εισπράξεις ποσών για λογαριασμό τρίτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button