Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 – Κυριάκος Μητσοτάκης από Λέσβο: Κρίσιμη εθνική κάλπη και στοίχημα για τη ΝΔ που πρέπει να κερδηθεί

Στη σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε γι’ άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λέσβο αυτή τη φορά, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Μιλώντας σε συγκέντρωση κατοίκων της Καλλονής στη Λέσβο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει το στοίχημα των Ευρωεκλογών, σημειώνοντας πως «για να γίνει αυτό, όμως, πρέπει να πάρουμε αυτές τις εκλογές στα σοβαρά».

«Την επόμενη μέρα μετά τις Ευρωεκλογές, η ΝΔ πρέπει να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή στις ευρωεκλογές για να προχωρήσει μία γρήγορη σύγκλιση με την Ευρώπη και να συνεχίσει με την ίδια ταχύτητα «τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Ζήτησε, μάλιστα, η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών να εκπέμψει «ένα μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας».

Απευθυνόμενος κυρίως στους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε σίγουρος ότι:

«Οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα, όπως κάνουν πάντα όταν βρίσκονται εν όψει μιας εθνικής κάλπης. Δεν θα πειραματιστούν, δεν θα δώσουν κανένα περιθώριο, δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας.

Θα στηρίξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη πραγματικά ευρωπαϊκή παράταξη αυτού του τόπου, την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, την παράταξη η οποία κάνει την Ελλάδα Ευρώπη, με γρήγορα βήματα σε όλα τα πεδία πολιτικής».

Σε μία προσπάθεια, εξάλλου, να συσπειρώσει την παραδοσιακή βάση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα 50 χρόνια από την ίδρυσή της και σχολίασε ότι πολλοί παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση φορούσαν κονκάρδες με το παλιό σήμα της γαλάζιας παράταξης με τον πυρσό:

«Είναι αυτός ο πυρσός που περνάει από γενιά σε γενιά, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες της παράταξής μας», σχολίασε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η ΝΔ «κρατάει σταθερές και αναλλοίωτες τις αξίες της. Ταυτόχρονα, όμως, ανοίγει, διευρύνεται, έτσι ώστε σήμερα να συναντώνται στους κόλπους της όλοι οι παραδοσιακοί μας αγωνιστές με συμπολίτες οι οποίοι μας ψηφίζουν για πρώτη φορά, διότι βλέπουν σε αυτή την παράταξη τη μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο».

«Ξέρουμε πώς να κερδίζουμε εκλογές. Το κάναμε το 2023, θα το ξανακάνουμε και στα 50 χρόνια ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα γιορτάσουμε ακόμα μία μεγάλη πολιτική νίκη», υπογράμμισε, καταλήγοντας, ο πρωθυπουργός.

πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕφωτογραφίες: Eurokinissi 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button