Πολιτική

«Οι μάσκες έπεσαν, ούτε κοστολόγηση ούτε debate από τη ΝΔ» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ σε Σκέρτσο

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσο. Νωρίτερα ο κ. Σκέρτσος είχε δηλώσει, «χαιρόμαστε που με έστω και με καθυστέρηση μίας κάλπης ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει την ανάγκη να κοστολογηθεί το πρόγραμμά του -πέρα από το οικονομικό του επιτελείο- και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους». 

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκη Σκέρτσο σημειώνει ότι «οι μάσκες έπεσαν, ούτε κοστολόγηση ούτε debate από τη ΝΔ».

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

«Με την απάντησή του ο κ. Σκέρτσος επιβεβαίωσε πως το μόνο πρόγραμμα που δεν είναι κοστολογημένο τελικά είναι αυτό της ΝΔ.

Μόλις ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμφώνησε στην από κοινού προσφυγή σε ανεξάρτητο φορέα για την κοστολόγηση των δύο αντιπαρατιθέμενων πολιτικών προγραμμάτων (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Μητσοτάκης με υπεκφυγές τελικά το αρνήθηκε.

Ισχυρίζεται ψευδώς ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει κοστολογηθεί γιατί έχει συμπεριληφθεί ως τέτοιο στο Μεσοπρόθεσμο.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι σε αυτό έχει συμπεριληφθεί μόνο ένα από τα προαναγγελθέντα μέτρα, οι αλλαγές στο μισθολόγιο. Όλες οι υπόλοιπες εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη (αύξηση αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, αύξηση δαπανών για την Υγεία κλπ) δεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο.

Τώρα επιβεβαιώνεται γιατί επί μία ολόκληρη εβδομάδα έλεγαν ψέματα πως έχουν δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από το ΓΛΚ, γιατί ήθελαν να κρύψουν το ευχολόγιο της ΝΔ.

Με δεδομένη πλέον την άρνηση για από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι για ακόμα μία φορά ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δοξαστεί κρυπτόμενος και δεν θέλει οι πολίτες να ακούσουν επιχειρήματα και τα αντίπαλα προγράμματα σε ένα τηλεοπτικό debate των δύο πολιτικών αρχηγών. Ο ίδιος που γυρίζει ανά την Ελλάδα και λέει με αλαζονεία ότι δεν έχει αντίπαλο και που δεσμευόταν για debate στις δεύτερες εκλογές.

Οι μάσκες έπεσαν», επισημαίνει, χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

To άρθρο «Οι μάσκες έπεσαν, ούτε κοστολόγηση ούτε debate από τη ΝΔ» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ σε Σκέρτσο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button