Ειδήσεις Ελλάδος

Κορωνοϊός – «Ελπίδα Ζωής»: Ανησυχία και φόβος από τις εγκύους απέναντι στην πανδημία

H Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΕΕΟΠΑΑΥ), σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από την επικοινωνία εγκύων με την τηλεφωνική γραμμή «Ελπίδα Ζωής», όπου εκφράζουν την ανησυχία τους για την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι έγκυες εμφανίζονται ανήσυχες για την εξάπλωση της λοίμωξης Covid 19 και σπεύδουν να εμβολιαστούν, διατυπώνοντας παράλληλα ερωτήματα για την αναμνηστική δόση και επισημαίνοντας την ανάγκη ύπαρξης ενημερωτικού υλικού.

«Η τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης των εγκύων λειτουργεί από 1-12-21 και ώρες 10.00-18.00 και έχει δεχθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 600 κλήσεις. «Από τις απαντήσεις των ερωτηματολογίων που έχουμε δεχθεί φαίνεται ότι το 51% των εγκύων έχουν εμβολιαστεί πριν την εγκυμοσύνη και ρωτούν για την ενισχυτική δόση, για την οποία οι διεθνείς οργανισμοί έχουν τοποθετηθεί ότι θα πρέπει να γίνει τρεις μήνες μετά τη δεύτερη mRNA δόση εμβολίου. Το 12% των εγκύων αναφέρουν ότι εμβολιάστηκαν στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ το 37% των εγκύων αναφέρουν ότι δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι έγκυες εκφράζουν φόβο και επισημαίνουν την ανάγκη ύπαρξης ενημερωτικού υλικού», αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η δρ. Σοφία Καλανταρίδου, καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Στείρωσης Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button