Οικονομία

Πήρε την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ το πακέτο των 95 δισ. δολαρίων

Πέρασε από την Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ την Παρασκευή 19 Απριλίου, το πακέτο ύψους 95 δισ. δολαρίων, το οποίο παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και τον Ινδο-Ειρηνικό, μετά από μια ευρεία διακομματική ψηφοφορία, ξεπερνώντας τη σκληροπυρηνική αντίθεση των Ρεπουμπλικανών που το εμπόδιζε επί μήνες.

Η πολυαναμενόμενη από την Ουκρανία, διαδικαστική ψηφοφορία, η οποία πέρασε με 316-94 με μεγαλύτερη υποστήριξη από τους Δημοκρατικούς από ό,τι από τους Ρεπουμπλικανούς που διαθέτουν οριακή πλειοψηφία, προώθησε ένα πακέτο παρόμοιο με ένα μέτρο που πέρασε από τη Γερουσία των ΗΠΑ με δημοκρατική πλειοψηφία τον Φεβρουάριο.

Εκτός από τη βοήθεια για τους συμμάχους, το πακέτο περιλαμβάνει διάταξη για τη μεταφορά δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία, καθώς και κυρώσεις που στοχεύουν τη Χαμάς και το Ιράν και αναγκάζουν την κινεζική ByteDance να πουλήσει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων TikTok ή να αντιμετωπίσει την απαγόρευση στις ΗΠΑ.

Η νομοθεσία προβλέπει περισσότερα από 95 δισ. δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων 9,1 δισ. δολαρίων για ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία είχαν ζητήσει οι Δημοκρατικοί.

Εάν η Βουλή των Αντιπροσώπων εγκρίνει το μέτρο, όπως αναμένεται, η Γερουσία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της για να το στείλει στον Μπάιντεν για να το υπογράψει ως νόμο.

Ορισμένοι συντηρητικοί βουλευτές αντιτίθενται στη βοήθεια προς την Ουκρανία και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, έχει στείλει ανάμεικτα μηνύματα σχετικά με αυτό.

Ορισμένοι Δημοκρατικοί αντιτίθενται επίσης σε ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, ιδίως όσον αφορά τη βοήθεια προς το Ισραήλ, και είχαν πιέσει για περισσότερους όρους σχετικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button