Διεθνή Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: «Γονατίζουν» τα νοσοκομεία στην Ευρώπη – Διαλογή ασθενών στην Αυστρία

Στα όριά τους οδηγεί τα νοσοκομεία το τέταρτο πανδημικό κύμα που επελαύνει στην Ευρώπη. «Χείρα βοηθείας» από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Σουηδία αναμένεται να λάβει η Γερμανία για τη νοσηλεία ασθενών, την ίδια στιγμή που στην Αυστρία καταγράφεται ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ και γίνεται διαλογή σε πολλές κλινικές, ενώ στο Βέλγιο τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα αναγκάζονται να αναβάλουν κάθε μη επείγουσα ιατρική περίθαλψη για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Τη μεγαλύτερη επιβάρυνσή τους από την αρχή της πανδημίας υφίστανται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αυστρία, με τα νοσοκομεία να προχωρούν ήδη σε διαλογή ασθενών, οι οποίοι θα νοσηλευτούν στις ΜΕΘ.

«Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν ήταν ποτέ από την αρχή της πανδημίας τόσο γεμάτες όσο σήμερα. Οι κλινικές καλούνται ήδη να λάβουν δύσκολες αποφάσεις -και η κατάσταση θα εξακολουθήσει να επιδεινώνεται» δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μούκσταϊν ενώπιον του Κοινοβουλίου και διευκρίνισε ότι η διαλογή δεν αφορά μόνο ασθενείς σε όχι ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, αλλά και καρκινοπαθείς.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button