Πολιτική

Νίκος Ρωμανός για Κασσελάκη: Οι δαπάνες για την υγεία είναι στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις

Απάντηση στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τις δαπάνες στην Υγεία έδωσε η ΝΔ δια του εκπροσώπου Τύπου της, Νίκου Ρωμανού.

«Ο κ. Κασσελάκης μάς πληροφόρησε σήμερα ότι στόχος του είναι να… μειώσει τις δαπάνες για την υγεία. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, οι δαπάνες για την υγεία πρέπει να ανέρχονται σε ποσοστό “τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ”. Πληροφορούμε λοιπόν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι σήμερα οι δαπάνες για την υγεία είναι περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Ρωμανός.

 Στη συνέχεια αναφέρει στοιχεία της Eurostat που αφορούν στις πιστώσεις στην υγεία:

«Για το 2019, οπότε η ΝΔ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει στο υπουργείο Υγείας συνολικές πιστώσεις 4,1 δισ. Σχεδόν 5 χρόνια μετά, οι πιστώσεις του υπουργείου Υγείας θα φτάσουν τα 6 δισ. το 2024.

Το 2023 οι συνολικές δαπάνες για την υγεία (πιστώσεις υπουργείου, ΕΟΠΥΥ, Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κλπ), ανήλθαν στα 11,9 δισ.

Και για το 2024 οι συνολικές δαπάνες για την υγεία αναμένεται να ξεπεράσουν τα 12,8 δισ., δηλαδή αναμένεται να ξεπεράσουν το 5,8% του ΑΕΠ».

Ο κ. Ρωμανός επισημαίνει ότι πολύ μεγαλύτερη σημασία από την «πρόταση» του κ. Κασσελάκη, η οποία, όπως υπογραμμίζει, έρχεται σε αντίθεση με το πρόγραμμα του κόμματός του, έχει να υπενθυμίσουμε τι έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση για την υγεία.

«Από το 2019 ως το 2024, αύξησε τις δαπάνες για την υγεία κατά 46,5%.

Συγκεκριμένα: Το 2019, ανέρχονταν σε 4,114 δισ. ευρώ.

Κάθε χρόνο αυξάναμε με συνέπεια τις δαπάνες που διοχετεύονταν για την υγεία για να φτάσουμε το 2023 στα 5,580 δισ. Η πρόβλεψη για το 2024 είναι να φτάσουν στα 6,027 δισ. ευρώ.

– Προχωρά στην ριζική αναμόρφωση του ΕΣΥ.

– Δρομολογεί 6.500 προσλήψεις στο χώρο της υγείας μόνο εντός του 2024.

– Έδωσε 10% αύξηση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ.

– Θεσμοθέτησε τα απογευματινά χειρουργεία.

– Αύξησε τις αποζημιώσεις για τις εφημερίες.

– Διοχετεύει 2,17 δισ. ευρώ από τα 36 δισ. που εξασφάλισε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για ανακαινίσεις Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και για προγράμματα όπως το “Σπύρος Δοξιάδης”» αναφέρει.

 Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, αφού σημειώνει ότι ασφαλώς και πρέπει να γίνουν και άλλα στην υγεία, προσθέτει: «Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε, συνεχίζουμε όμως καθημερινά να προσπαθούμε για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να παρέχει βέλτιστες υπηρεσίες στους πολίτες. Προχωράμε με σχέδιο, αξιοπιστία και μεθοδικότητα. Η υγεία είναι το πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και χειροπιαστά αποτελέσματα».

To άρθρο Νίκος Ρωμανός για Κασσελάκη: Οι δαπάνες για την υγεία είναι στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button