Περιβάλλον

Γιοβάνοβιτς: «Χρειαζόμαστε γκολ για την πρόκριση»

Υπέρβαση χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ και να προκριθεί στα playoffs του Champions League τόνισε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το ματς του «Βελοντρόμ» (15/8, 22:00, Cosmote Sport 1).

Όπως τόνισε η ομάδα του θα πρέπει να σκοράρει για να προκριθεί, καθώς με την αλλαγή των εκτός έδρας γκολ δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο προβάδισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα σε σχέση με τη Μαρσέιγ: «Δεν νομίζω ότι έχουμε πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη Μαρσέιγ. Είναι πολύ ποιοτική ομάδα, πολύ πιο έμπειρη από εμάς στα ευρωπαϊκά ματς. Νομίζω ότι ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο παιχνίδι. Κάναμε καλό ματς, που μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να σκεφτούμε τον τρόπο παιχνιδιού. Όχι ότι βάσει αποτελέσματος έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Είναι ένα νέο ματς και με το στιλ παιχνιδιού μας θέλουμε κι αύριο να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, χωρίς να σκεφτούμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ ως προς το εκτός έδρας γκολ και χρειαζόμαστε πάλι γκολ, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στο πλάνο του: «Στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε καλά, γιατί καταφέραμε από την αρχή να είμαστε αυτοί που θα ελέγξουν τον ρυθμό, θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αύριο, γιατί είναι μονόδρομος για εμάς ο στόχος. Πρέπει και αύριο η απόδοσή μας να είναι στο μέγιστο δυνατό και η πρόκριση θα παιχτεί στο αυριανό παιχνίδι, το προβάδισμα δεν παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτό το επίπεδο, ρόλο παίζει η απόδοσή μας. Παίζουμε με μία εξαιρευική ομάδα που θα είναι διαφορετική και δεν εξαρτώνται όλα από εμάς στο παιχνίδι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θύμισε το DNA των ευρωπαϊκών πορειών και αν είναι ζαριά που μπορεί να αλλάξει τη χρονιά: «Επειδή γυρίζουμε στο παρελθόν και οι ευρωπαϊκές νύχτες είναι πολλές και μεγάλες, κάθε τέτοιο παιχνίδι είναι τεράστια πρόκληση για εμάς, καταλαβαίναμε τη θετική ανταπόκριση που είχε η νίκη στην Αθήνα, η ιστορία μας, μας υποχρεώνει να κάνουμε υπερβάσεις σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο για εμάς, υπήρχε περίοδος που ο Παναθηναϊκός δεν είχε παίξει ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θέλει να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα στην Ευρώπη, απ’ ό,τι σκέφτονταν κάποιοι στην αρχή της χρονιάς».

Για το αν δημιουργείται περισσότερη πίεση: «Νομίζω ότι σε αυτό το επίπεδο που είμαστε όλα τα γήπεδο είναι κάπως έτσι και εμείς αν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε σε μεγαλύτερο γήπεδο, ίσως να είχε περισσότερο κόσμο. Είναι κάτι που συνηθίζεις, σου προκαλεί την αίσθηση ότι είσαι μεγάλη ομάδα, σε αναγκάζει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, σε μία μεγάλη σκηνή. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Εύχομαι στο μέλλον να υπάρχουν περισσότερες τέτοιες στιγμές, ταιριάζουν στον Παναθηναϊκό».

Για το τι είναι το αυριανό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό: «Είναι σημαντικό παιχνίδι, είναι αυτό που απολαμβάνουμε ότι κάθε επόμενο ματς γίνεται και πιο σημαντικό. Δείχνει ότι είμαστε μία ομάδα που θέλει να προχωράει, κάτι φυσιολογικό βάσει του μεγέθους της ομάδας, είναι κάτι που σου δίνει πνοή και ζωή, βαθιά συνδεδεμένο με το DNA του Παναθηναϊκού».

Για το αν είναι ένα ζευγάρι που σημασία έχει η κατοχή μπάλας: «Ξέρετε με ομάδες που είναι στο επίπεδο της Μαρσέιγ είναι ποιοτικές, η ποιότητά τους γίνεται πιο μεγάλη όταν έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Να είμαστε επιθετικοί όταν έχει ο αντίπαλος και όταν έχουμε εμείς την κατοχή, να είμαστε απειλητικοί από τον αντίπαλο.

Όταν αισθάνεται απειλή μειώνεται η δυνατότητα πιο ελεύθερου παιχνιδιού, ξέρουμε ότι η Μαρσέιγ θα είναι διαφορετική, γιατί παίζει την πρόκριση στην έδρα της, πρέπει να προσπαθήσουμε να το ελέγξουμε στη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε να αποφύγουμε καταστάσεις από μία ομάδα με ποιότητα στο ρόστερ της, η οποία έχει ένα σκορ κατά της».

Για τις αλλαγές στα αριστερά και για το γεγονός ότι δεν έπαιξε ο Σένκεφελντ. Αν όποιος παίζει δίνει τα πάντα: «Τα στατιστικά δεν λένε πάντα την αλήθεια. Δεν ήταν αυτό που μας ενδιέφερε, η κατοχή. Το δεύτερο κομμάτι αφορά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, στην Ελλάδα κρινόμαστε από το παιχνίδι που παίζεις εκείνη την μέρα. Είναι θέμα γενικό, πάντα θεωρούσα ότι έχουμε καλό ρόστερ, πάντα περιμένουμε απ’ όλοθυς το μάξιμουμ, είμαι χαρούμενος μαζί τους. Ξέρω πως ανάλογα τα παιχνίδια, πιστεύω ότι όποιος παίξει θα κάνει το καλύτερο που μπορεί εκείνη την μέρα. Οι φίλαθλοι είναι πάντα ανυπόμονοι, πιεζόμαστε αρκετά, κάποιες φορές η πίεση λειτουργεί θετικά, άλλες όχι τόσο. Έχω ποδοσφαιριστές που προσπαθούν πολύ και είναι κύριοι εκφραστές του Παναθηναϊκού, για ό,τι προσέφεραν τα τελευταία χρόνια, αλλά και γι’ αυτά που έρχονται».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button