Οικονομία

Εφορία: Αντίστροφη μέτρηση για την επανένταξη στις χαμένες ρυθμίσεις

Σε μάχη με τον χρόνο εξελίσσεται η προσπάθεια όσων οφειλετών φιλοδοξούν να επανενταχθούν σε προγράμματα ρύθμισης οφειλών αποπληρώνοντας παλιότερες ανεξόφλητες δόσεις.

Με τις αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, οι οφειλέτες έχουν την ευκαιρία, να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις οφειλών των 72, 100 ή 120 δόσεων ή στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποπληρώσουν το σύνολο των ανεξόφλητων δόσεων έως τις 29 Απριλίου, καθιστώντας αυτές τις ημέρες… «εβδομάδα των παθών» για τους οφειλέτες.

Και μάλιστα, ας σημειωθεί πως τα ποσά που πρέπει να αποπληρωθούν συμπεριλαμβάνουν και μηνιαίο τόκο εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ενώ προστίθεται προσαύξηση στην τελευταία ή τις δύο τελευταίες δόσεις της ρύθμισης.
Η δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης που παρέχεται, θέτει ως στόχο την αποπληρωμή 1,2 δισ. ευρώ ανεξόφλητων δόσεων και απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους έχασαν περισσότερες από μία μηνιαίες δόσεις, είτε γιατί δεν γνώριζαν ότι τις είχαν απολέσει, είτε λόγω δέσμευσης από την Εφορία ποσά επιστροφών φόρου που δικαιούνταν. Επιπλέον, αφορά και σε όσους τους παρακρατήθηκαν χρηματικά ποσά από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.

 

 

To άρθρο Εφορία: Αντίστροφη μέτρηση για την επανένταξη στις χαμένες ρυθμίσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button