Ειδήσεις ΕλλάδοςΕπικαιρότητα

Κινητοποίηση για παιδιατρική κλινική Τετάρτη 25 Γενάρη 6μμ ‘Μαμάτσειο’ νοσοκομείο – Galaksias.com

 


Είναι ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή την άθλιά κατάσταση που έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία; Ως πότε θα παίζεται η ζωή των παιδιών μας κορώνα γράμματα λόγο των τραγικών ελλείψεων στις παιδιατρικές κλινικές στο Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο; Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην υπάρχει ίχνος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας;

Χορτάσαμε υποσχέσεις και από την σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και από όλες τις προηγούμενες που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Η κατάσταση που ζούμε έχει την σφραγίδα όλων όσων με τα  νομοσχέδια που ψήφισαν διαμόρφωσαν αυτή την τραγική πραγματικότητα. Ακόμα και η μαχητική με αυταπάρνηση στάση των υγειονομικών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει την κακή κατάσταση, όταν υπάρχουν  ελλείψεις σε προσωπικό, σε ιατρικό εξοπλισμό, όταν δεν ενισχύεται  το πρωτοβάθμιο επίπεδο υγείας και περίθαλψης, όταν στην Δυτική Μακεδονία δεν έχουμε τριτοβάθμιο νοσοκομείο για να έχει πρόσβαση όλος ο λαός σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας απόλυτα δημόσια και δωρεάν.

Οι ΜΕΘ Παίδων δεν ξεπερνούν τις 55 σε ολόκληρη τη χώρα και συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην Αττική. Στη Βόρεια Ελλάδα μόνο το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης διαθέτει ΜΕΘ, ενώ δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία. Το αποτέλεσμα είναι οι μικροί ασθενείς να μεταφέρονται από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, για να βρεθεί ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας στηρίζει, συμμετέχει και καλεί κάθε εργαζόμενο να δώσει αγωνιστικό παρών στην κινητοποίηση που οργανώνουν η Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ και οι σύλλογοι γονέων της πόλης της Κοζάνης την Τετάρτη 25 Γενάρη 6:00μμ στην πύλη του Μαμάτσειου Νοσοκομείου .

Διεκδικούμε:

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Κάλυψη με προσωπικό, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, όλων των κενών θέσεων στα νοσοκομεία, τα ΚΥ και τα περιφερειακά ιατρεία  της ΠΕ Κοζάνης
  • Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό, νέα και περισσότερα οχήματα.
  • Δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την ανάπτυξη Κέντρων Υγείας  με ευθύνη του κράτους, σύμφωνα με την αναλογία σε προσωπικό και ειδικότητες που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κατοίκων και εργαζομένων.
  • Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών. Με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση δωρεάν όλων των απαραίτητων φαρμάκων σε αυτούς που τα χρειάζονται

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button