Ειδήσεις ΕλλάδοςΕπικαιρότητα

Κατακρίνει την δημοτική αρχή για χαμηλή απορροφητικότητα στο “Αντώνης Τρίτσης” – Galaksias.com

Eρώτηση προς τη Δημοτική Αρχή Ανατολικής Σάμου απευθύνει μέσω δελτίου τύπου η Δημοτική Παράταξη «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» που αφορά το χαμηλό ποσοστό ένταξης έργων, μόλις 31,4%,στο πρόγραμμα « ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Η παράταξη αναφέρει ότι από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» με βάση τα πληθυσμιακά του χαρακτηριστικά και τα κριτήρια κατανομής που καθόρισε το ΥΠΕΣ, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έπρεπε να τύχει χρηματοδότησης και ένταξης έργων ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, που παραθέτει «Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ» τα ενταγμένα έργα του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι μόνο τρία με συνολικό προϋπολογισμό 6,9 εκατομμύρια €, όταν θα έπρεπε -όπως υποστηρίζει- στα 3 χρόνια που πέρασαν να έχει εντάξει έργα τουλάχιστον 22 εκατομμυρίων. Τα έργα που εντάχθηκαν είναι:

– «Ο πολιτισμός του σήμερα στην ιστορία του χθες – τρισδιάστατη αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μυκάλης» προϋπολογισμού 165.192.00 €

– «Βελτίωση Υφιστάμενων Αγροτικών Οδών Δήμου Ανατολικής Σάμου» προϋπολογισμού 4.983.939,13 €

– «Αναβάθμιση υποδομών αποχέτευσης του Δήμου Ανατολικής Σάμου προϋπολογισμού 1.754.016,77 €

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Δημοτική Παράταξη, το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ στην ουσία έχει τελειώσει χρηματοδοτικά και σε λίγους μήνες εκπνέει και η θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ , επομένως δεν θα έχουμε νέες εντάξεις έργων για το Δήμο και το νησί μας.

Για το λόγο αυτό ζητούν να ενημερωθούν από τη Δημοτική Αρχή “που οφείλεται το μικρό ποσοστό ένταξης έργων στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει αναδείξει το θέμα και δεν έχει καταλογίσει τις ευθύνες που αναλογούν στην ίδια, αλλά κυρίως στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα του αναπληρωτή υπουργού κ. Πέτσα”.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button