Πολιτική

Κατέθεσε ο Δημήτρης Μαύρος στην Εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις – Galaksias Portal News

Συνεχίζονται σήμερα στη Βουλή οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του αντιπροέδρου του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ), Δημήτρη Μαύρου, για τις μεθόδους των δημοσκοπήσεων και τους ελέγχους εγκυρότητάς τους.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενημέρωσε για τον προγραμματισμό των εργασιών της Εξεταστικής τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, αύριο Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, έχουν κληθούν να καταθέσουν ο πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ), καθηγητής του ΕΜΠ Στέφανος Κόλλιας και ο εκπρόσωπος της εταιρείας δημοσκοπήσεων και έρευνας VoxPop Analysis, Γιάννης Σκλίας.

Εν τω μεταξύ, από την περασμένη Παρασκευή, 10 Δεκεμβριου, έχουν σταλεί κλήσεις, προκειμένου να καταθέσουν, στον διευθύνοντα σύμβουλο της Edelman, τον εκπρόσωπο της Bridging Europe και τον εκπρόσωπο της Common View. Επειδή και οι τρεις είναι κάτοικοι εξωτερικού, ενημέρωσαν ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να παραστούν αλλά είναι στη διάθεση της Επιτροπής να απαντήσουν σε οποιοδήποτε ερώτημα του υποβάλει γραπτά ή μέσω υπομνήματος. Εάν δεν μπορέσουν τελικά να παραστούν την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου θα κληθεί να καταθέσει ο εκπρόσωπος της Opinion Poll, Zαχαρίας Ζούπης.

Η κατάθεση του κ. Μαύρου είναι σε εξέλιξη ενώ αργότερα αναμένεται να καταθέσει ο CEO της Tempo OMD Hellas, Σάββας Νικολάου

To άρθρο Βουλή: Κατέθεσε ο Δημήτρης Μαύρος στην Εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button