Πολιτική

«Κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα» – Galaksias Portal News

Κανένας από την κυβέρνηση δεν είχε γνώση της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα τόνισε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ως προς τα μέτρα που πάρθηκαν, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η περίπτωση της Βρετανίας δεν είναι συγκρίσιμη με την Ελλάδα, καθώς εκεί υπήρχε μεγάλη χαλαρότητα που έδειχνε ότι ήταν σαν να είχε ξεπεραστεί ο κορονοϊός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα στη χώρα μας απέδωσαν και δούλεψαν στον αριθμό των κρουσμάτων, ωστόσο παραμένει η πίεση στο σύστημα υγείας.

«Εάν τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε στο τραπέζι, ιδίως να είμαστε προσεκτικοί σε μικτούς χώρους, να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα σε εστίαση και να φοράμε τη μάσκα, νομίζω δεν χρειάζονται νέα μέτρα. Από τις αρχές της νέα χρονιάς θα φανεί εάν αποδώσουν τα μέτρα που πάρθηκαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Εάν, λοιπόν, αυτά τηρηθούν, είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα», είπε.

«Κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα»

«Φωτιές» έχει ανάψει η μελέτη για τη θνητότητα στις ΜΕΘ των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα, με την κυβέρνηση να έχει έρθει σε δύσκολη θέση. Οι φωνές που τη θέλουν να γνώριζε για τη μελέτη πληθαίνουν, ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση το αρνείται κατηγορηματικά.

«Αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι η μελέτη αυτή δεν είχε έρθει σε γνώση του πρωθυπουργού. Θα μείνω σε αυτή την απάντηση, γιατί αυτό είναι που γνωρίζω κι εγώ».

Στη συνέχεια είπε πως προτού παραδοθεί μία επιστημονική μελέτη σε κάποια ηγεσία, έχει σημασία το πότε αυτή διεξάγεται, πότε ωριμάζει, πότε περνάει από επιστημονική κρίση και πότε βγαίνει σε δημοσιότητα.

«Όταν η επιστημονική κοινότητα εξετάζει κάτι, εμείς δεν μπορούμε να πολιτικοποιούμε τη σκέψη κάποιου επιστήμονα. Είναι ένα πλέγμα μέτρων», είπε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει εμπιστοσύνη στον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για επέκταση υποχρεωτικότητας»

Ως προς την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους 60 και άνω, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν δύσκολη, ωστόσο αποδείχτηκε σωστή.

Προς το παρόν δεν υπάρχει στο τραπέζι το σχέδιο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας, γιατί η κυβέρνηση κρίνει ότι τα μέτρα δουλεύουν.

«Οι ΜΕΘ λειτουργούν πάνω από το 100%»

Την ίδια στιγμή το σύστημα υγείας πιέζεται ασφυκτικά, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ και τις τραγικές συνθήκες στα νοσοκομεία.

Μεγάλη πίεση δέχονται τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με όσα καταγγέλει στο «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» ο Πέτρος Κετικίδης.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Οι ΜΕΘ λειτουργούν πάνω από το 100%. Αδειάζει κρεβάτι και μέσα σε μισή ώρα διασωληνώνεται ασθενής», είπε. «Πώς γίνεται το υπουργείο Υγείας να δίνει κενές κλίνες και εμείς στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα να έχουμε πάνω από 100 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ;».

Ο Στέλιος Πέτσας απάντησε πως η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το ζήτημα. Αν και δεν αμφισβητούνται τα στοιχεία που δίδονται από το υπουργείο Υγείας, εφόσον υπάρχει μία καταγγελία θα πρέπει να διερευνηθεί, δήλωσε.

To άρθρο Στέλιος Πέτσας: «Κανείς από την κυβέρνηση δεν γνώριζε για την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button