Πολιτική

Εύα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία, δεν με υπερασπίστηκαν ΠΑΣΟΚ και ΕΕ

Συνέντευξη στην Corriere Dela Serra παραχώρησε η Εύα Καϊλή, η οποία εξέφρασε την πρόθεση να μετακομίσει στην Ιταλία μετά τη λήξη της θητείας της στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η Εύα Καϊλή στην Corriere Dela Serra «θα έρθω να ζήσω στην Ιταλία, μια χώρα εγγύησης. Η ΕΕ και το κόμμα μου δεν με υπερασπίστηκαν» και πρόσθεσε : «Εγώ βρίσκω τη σιωπή ολόκληρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξωφρενική για έναν τέτοιο αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματός μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να μιλήσω για όλα όσα έχουν διαρρεύσει και επιβουλεύονται έντεχνα εναντίον μου, η Πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα και το κόμμα μου S&D της υπεράσπισης των θεσμών, προσπάθησαν, προεκλογικά, να κρύψουν την αδυναμία τους να σεβαστούν τις αρχές της Ένωσης και να διαφυλάξουν τις ελευθερίες και τα προνόμια των βουλευτών.

Δημιουργήθηκε ένα επικίνδυνο προηγούμενο που επιτρέπει στη δικαστική εξουσία να ανακατεύεται στην πολιτική, υπονομεύοντας ανεπανόρθωτα την ακεραιότητα του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου».

Όσον αφορά για τυχόν υποψηφίοτητα στις ευρωεκλογές ανέφερε ότι «ήλπιζα ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούσαν να δουν την αλήθεια πριν ψηφίσουν τον Ιούνιο, αλλά η απαγόρευση να μιλήσω για αυτήν την υπόθεση καθιστά αδύνατο να είμαι καν υποψήφια».

Όσο για το μέλλον της ανέφερε οτι «θα επικεντρωθώ στην τεχνολογική πολιτική και αν τα πράγματα πάνε όπως τα περιμένω, βλέπω το μέλλον μου στη δέσμευσή μου για τις γυναίκες και τα παιδιά που πέφτουν θύματα αστοχιών του συστήματος.

Σε ερώτηση για το αν θα παραμείνει στο Βέλγιο ή θα επιστρέψει στην Ελλάδα, είπε «μάλλον θα μετακομίσω στην Ιταλία. Επειδή είναι μια χώρα που τη θεωρώ πατρίδα για διάφορους λόγους και επειδή στην Ιταλία υπάρχει μια όμορφη λέξη όπως «εγγύηση» που πρέπει να μεταφραστεί σε όλη την Ευρώπη. Στην Ιταλία υπάρχουν κάποια κόμματα που αντιτίθενται σε δίκες με πολιτικά κίνητρα και ζητούν σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας ανεξάρτητα από το κόμμα του κατηγορουμένου».

To άρθρο Εύα Καϊλή: Θα μετακομίσω στην Ιταλία, δεν με υπερασπίστηκαν ΠΑΣΟΚ και ΕΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button