Αθλητικά

Πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα ο Δουβίκας!


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 18:48

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρθενική χρονιά του Τάσου Δουβίκα στην Ολλανδία.

Ο διεθνής επιθετικός κατάφερε στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της Ουτρέχτης να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Eredivisie, καθώς βρήκε δίχτυα και στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας επιθετικός ολοκλήρωσε τη σεζόν με 19 γκολ σε 32 παιχνίδια πρωταθλήματος, έχοντας και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα, σημείωσε και δύο χατ τρικ, ένα κόντρα στην Άλκμααρ και ένα κόντρα στη Φορτούνα.

Έτσι μοιράστηκε την κορυφή της λίστας των σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος με τον Τσάβι Σίμονς της Αϊντχόφεν, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άλκμααρ, μεταξύ των οποίων και το έσχατο της σεζόν, στο 90+8′.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δουβίκας έγινε ο τρίτος Έλληνας που καταφέρνει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Eredivisie.

Ο πρώτος που το πέτυχε ήταν τη σεζόν 1997-98 ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος είχε σκοράρει 34 φορές για λογαριασμό της Φιτέσε, κατακτώντας παράλληλα και το Χρυσό Παπούτσι της Ευρώπης για τη σεζόν.

Ο δεύτερος Έλληνας στράικερ που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2020-2021 τ ο Γιώργος Γιακουμάκης με τα 26 γκολ που σημείωσε φορώντας τη φανέλα της Φένλο.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 18:55

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button