Τεχνολογία

Ουγκάντα: Οι Αρχές απέτρεψαν βομβιστική επίθεση σε καθεδρικό ναό στην Καμπάλα – Συνελήφθη ένας ύποπτος

Η αστυνομία της Ουγκάντας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι απέτρεψε μια βομβιστική επίθεση σε καθεδρικό ναό στην πρωτεύουσα Καμπάλα και συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος φέρεται ότι ήθελε να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό εν μέσω των πιστών.

Ο Καθεδρικός του Κέντρου των Θαυμάτων Ρουμπάγκα εκκενώθηκε αφού ο άνδρας αυτός επιχείρησε να μπει μέσα, έχοντας επάνω του μια βόμβα, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πάτρικ Ονιάνγκο. «Προχωρήσαμε σε ελεγχόμενη έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που περιλάμβανε καρφιά, μια μπαταρία μοτοποδηλάτου, έναν φορτιστή και έναν τηλεφωνικό δέκτη» πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τον ναό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ονιάνγκο η αστυνομία εντόπισε τον 28χρονο αφού έλαβε μια πληροφορία που έκανε λόγο για πιθανή επίθεση στον ναό. Στο σακίδιο που κρατούσε ο ύποπτος βρέθηκε η βόμβα.

Οι Αρχές αναζητούν τρεις συνεργούς του.

Η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό αποκλείστηκε και ερευνήθηκε, όμως δεν βρέθηκε τίποτα το ύποπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο τρομοκράτης απείχε λίγα μέτρα από την είσοδο αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας τον εμπόδισαν και τον συνέλαβαν προτού να μπει μέσα και να πυροδοτήσει τη βόμβα», είπε ο ευαγγελιστής πάστορας Ρόμπερτ Καγιάντζα, ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως τη στήριξή του στον πρόεδρο Γιοουέρι Μουσεβένι.

Τον Ιούνιο, τζιχαντιστές των Δημοκρατικών Συμμαχικών Δυνάμεων (ADF), μιας οργάνωσης που έχει ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, σκότωσαν 42 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 37 ήταν μαθητές, σε ένα λύκειο της δυτικής Ουγκάντας, κοντά στα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αυτή ήταν η φονικότερη επίθεση στην Ουγκάντα μετά τη διπλή επίθεση στην Καμπάλα, το 2010, όπου σκοτώθηκαν 76 άνθρωποι. Τότε, είχαν αναλάβει την ευθύνη οι ισλαμιστές Σεμπάμπ της Σομαλίας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button