Ομορφιά

Μαρίνα Κοντοτόλη: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με το κομμωτήριο στα Τρίκαλα που έκλεψε την καρδιά του Γιάννη Ραγκούση

Επιμέλεια: Αγγελική Στόγια

Η ιστορική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές έφερε εκπλήξεις αλλά και καραμπόλες. Με 48 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μεγάλη ήττα, με αποτέλεσμα αρκετά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του να μένουν εκτός Κοινοβουλίου.

Ένα από αυτά είναι ο Γιάννης Ραγκούσης που έμεινε εκτός Βουλής, με τη σύντροφό του, όμως, Μαρίνα Κοντοτόλη να λαμβάνει έδρα.

Βγήκε πρώτη στα Τρίκαλα

Τις ευχαριστίες της προς τους Τρικαλινούς πολίτες που τη στήριξαν με την ψήφο τους στις εκλογές της Κυριακής, μετέφερε η βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίνα Κοντοτόλη.

«Δυστυχώς για εμάς το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ αρνητικό. Συγχαρητήρια στη ΝΔ για τη νίκη της. Η είσοδος όμως των ακραίων δεξιών κομμάτων, είναι ανησυχητική για την Ελληνική κοινωνία.

Εμείς, καλούμαστε και πρέπει να ψάξουμε το συντομότερο δυνατό, ώστε να βρούμε τις αιτίες και τα λάθη μας, που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Πρέπει να τα βρούμε και να τα διορθώσουμε αμέσως. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση. Η δεύτερη θέση και η ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιτάσσει να μην χάσουμε ούτε μια ημέρα.

Εδώ θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς, στους χιλιάδες πολίτες των Τρικάλων, της Καλαμπάκας, της Πύλης και της Φαρκαδόνας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την μεγάλη τιμή μου μου έκαναν να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή, ως βουλευτής Τρικάλων.

Θα ήθελα πραγματικά να ξέρουν ότι θα είμαι καθημερινά δίπλα τους για να ακούω τα προβλήματα τους και να αγωνίζομαι για την επίλυση τους. Παρακαλώ όλοι οι συμπολίτες μου να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από εμένα τώρα που εκλέχθηκα βουλευτής. Η Μαρίνα που ήμουν, η Μαρίνα ακριβώς αυτή θα παραμείνω. Η Μαρίνα που γνώρισαν και γνωρίζουν δεν πρόκειται να αλλάξει».

Ποια είναι η Μαρίνα Κοντοτόλη

Η Μαρίνα Κοντοτόλη είναι 48 ετών και κατάγεται από τα Τρίκαλα και συγκεκριμένα από τη Γλυκοµηλιά Τρικάλων. Είναι κομμώτρια στο επάγγελμα και διατηρεί δύο κομμωτήρια τα «Marina’s Kontotoli hair gallery», στα Τρίκαλα και στην Αθήνα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε επιδείξεις μόδας-κομμωτικής στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

Είναι επίσης μητέρα δύο κοριτσιών, της Μαίρης και της Ελένης.

Στην ηλικία των 13 χρόνων αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο για να δουλέψει: «Αναγκάστηκα να σταματήσω το σχολείο στα 13. Είχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας η μητέρα μου και έπρεπε να σταματήσει τη δουλειά της. Μέναμε σε ένα σπίτι με την προϋπόθεση να δουλεύουν και οι δυο γονείς, οπότε πήρα εγώ τη θέση της. Αναγκάστηκα να δουλεύω σε πτηνοτροφείο και να μαζεύω περίπου 7.000 αυγά την ημέρα. Μάζευα και φιστίκια, πατάτες, ελιές… Ήταν δύσκολο το να επιστρέψω στα θρανία στα 38 μου. Και όχι τόσο λόγω ηλικίας. Έλεγα όμως στον εαυτό μου “εφόσον το θέλεις, θα το καταφέρεις”», έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

Στα 38 της πήρε πτυχίο πανεπιστημίου

Από τον Ιανουάριο του 2022 είναι πτυχιούχος της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστηµίου, του Τµήµατος Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι εκλεγµένο µέλος του Επιµελητηρίου Τρικάλων, ενώ έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τοµέα επί 30 χρόνια ως ελεύθερη επαγγελµατίας. Η όµορφη Μαρίνα ασχολείται και µε τον αθλητισµό, καθώς είναι µαραθωνοδρόµος και έχει θητεύσει ως γενική γραµµατέας – έφορος στον Σύλλογο ∆ροµέων Νοµού Τρικάλων.

Η σχέση με τον Γιάννη Ραγκούση

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης µετά το διαζύγιό του µε την Κατερίνα Ρούσση, µε την οποία απέκτησε τρία παιδιά, βρήκε τον έρωτα στη γοητευτική Μαρίνα από τα Τρίκαλα.

Οι δυο τους είναι ζευγάρι περίπου 4 χρόνια. Η σχέση τους στον κοινωνικό περίγυρό τους ήταν από την αρχή γνωστή όμως οι ίδιοι προσπαθούσαν να την κρατήσουν σαν επτασφράγιστο µυστικό. Η πρώτη τους κοινή δημόσια εμφάνιση έγινε μόλις πέρυσι, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου, συνοδευόμενος από την κυρία Κοντοτόλη.

Το καλοκαίρι του 2020 βάφτισαν μαζί το κοριτσάκι ενός φιλικού τους ζευγαριού, ενώ έναν χρόνο πριν, τον Ιούλιο του 2019, ο Γιάννης Ραγκούσης εθεάθη με μια αγκαλιά τριαντάφυλλα στη γιορτή της Μαρίνας, η οποία είχε γίνει σε γνωστό στέκι των Τρικάλων.

Ο Γιάννης Ραγκούσης μπορεί να είναι ένας ερωτευμένος άντρας είναι όμως πάνω από όλα ένας αφοσιωμένος πατέρας στα τρία του παιδιά, στον γιο του, Νικόλα, που είναι σήµερα 25 ετών και απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ, στην κόρη του Ειρήνη, 23 ετών, που σπουδάζει Φιλολογία, και στη 18χρονη Βασιλική, που πέρασε στο ΕΚΠΑ.

«Η υποψηφιότητά μου δεν ήταν κάποια κομματική επιθυμία. Ήταν η ανάγκη να σταθώ και να βοηθήσω τον τόπο μου. Είμαι ένα κομμάτι αυτής της κοινωνίας» είχε αναφέρει στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”, χωρίς να αναφερθεί ποτέ στη σχέση της με τον Γιάννη Ραγκούση.

«Δεν είμαι η μοναδική γυναίκα σύντροφος, που κατεβαίνει στις εκλογές. Φαντάζομαι πως είναι πολλές εκείνες οι γυναίκες, που έχουν δίπλα τους πολιτικούς, όπως και στη δίκη μου περίπτωση τον Γιάννη. Είναι πολύ όμορφο να πιστεύει ο άνθρωπός σου σε σένα. Πολιτικά είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι δίπλα του. Αν και δεν του αρέσει να δίνει συμβουλές, αυτό που μου λέει πάντα είναι: “Ό,τι και να αποφασίσεις να κάνεις, να το κάνεις γιατί το θέλεις πολύ και το αγαπάς. Γιατί αν απλά το κάνεις για να το κάνεις, η φθορά και το κόστος θα είναι μεγάλα”», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button