Επιστήμη

Προς έγκριση στο ΣτΕ πολεοδομική μελέτη του οικισμού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις Ροβιές Ευβοίας

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση πολεοδομικής μελέτης του οικισμού εξοχικών κατοικιών (β΄ κατοικία), έκτασης 107.000 τ.μ., ιδιοκτησίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), στη θέση Κονταρράδες των Ροβιών Ευβοίας.

Να σημειωθεί ότι η ΕΔΕ από το 2012, επιχειρεί να εγκριθεί η πολεοδομική μελέτη του οικισμού της στη θέση Πλωρί – Γρίτσα -Τσίκουρα της ευρύτερης περιοχής Κονταρράδες – Πευκιάς – Κάτω Πευκιάς των Ροβιών του dήμου Μαντουδίου – Λίμνη Αγίας ‘Αννας στην Εύβοια.

Όμως, από το ΣτΕ κατά τα έτη 2012, 2020 και 2021 τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα για την έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου του εν λόγω οικισμού εξοχικών κατοικιών, κρίθηκαν για διαφόρους λόγους μη σύννομα από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο ΣτΕ επιτρέπονται στα οικοδομικά τετράγωνα 1-19 του πολεοδομικού σχεδίου οι χρήσεις μόνο κατοικίας και στο Ο.Τ. 21 επιτρέπεται η χρήση αμιγούς κατοικίας. «Ελάχιστο εμβαδόν» των κατοικιών καθορίζονται τα 400 τ.μ., με μέγιστο ποσοστό κάλυψης των οικοπέδων το 40%, συντελεστή δόμηση 0,3 και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 7,50 μέτρα συν 1,5 μέτρο για την κατασκευή στέγης, ενώ προβλέπεται προκήπιο τουλάχιστον 4 μέτρα.

Ακόμη, απαγορεύεται η κατασκευή κτιρίων επί υποστυλωμάτων (πυλωτής) και συνεχόμενων περιμετρικών εξωστών (μπαλκόνια), ενώ οι περιφράξεις από συμπαγή υλικά πρέπει να έχουν ύψος μέχρι 1 μέτρο και επ΄ αυτών επιτρέπεται η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ύψους έως 1 μέτρο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button