Πολιτική

«Ο Φλώρος έπιασε τον Γραμμένο με κεφαλοκλείδωμα και τον έριξε κάτω» λέει αστυνομικός για το επεισόδιο

Τα όσα είδε όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο μέσα στη Βουλή, περιέγραψε ο αστυνομικός που μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος αφέθηκε ελεύθερος με όρο να μην πλησιάζει τον Βασίλη Γραμμένο σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων, ενώ στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε, υποστηρίζει ότι έχασε την ψυχραιμία του αλλά δεν τον χτύπησε.

«Βγαίνοντας από την αίθουσα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος μου είπε “ψηλέ μάζεψε τον ανεξάρτητο των Σπαρτιατών για να μην έχουμε άλλα”. Τον ρώτησα ποιον ανεξάρτητο βουλευτή εννοεί και πριν προλάβει να μου πει βγήκε από το Κοινοβούλιο ο κ. Φλώρος και τότε άρχισαν να λογομαχούν», δήλωσε στο Live News ο αστυνομικός.

Συγκεκριμένα ειπώθηκαν τα εξής:

Κ. Φλώρος: Τι πρόβλημα έχεις μαζί μου; Πες μου.

Β. Γραμμένος: Κάνε μας τη χάρη φύγε από εδώ.

Κ. Φλώρος: Βρίζεις μανάδες, μαζέψου κοντέ.

Β. Γραμμένος: Θα κάνω ότι γουστάρω, παράτα με.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός, είδε πρώτα στο οπτικό του πεδίο τον Β. Γραμμένο και λίγο αργότερα τον Κ. Φλώρο, που βγήκε από την αίθουσα της Ολομέλειας εκτός εαυτού.

«Οι δύο βουλευτές προσπαθούσαν να σπρώξουν ο ένας τον άλλο, αλλά δεν μπορούσαν καθώς ήμουν ανάμεσά τους. Τότε ο Φλώρος πέρασε το δεξί του χέρι πάνω από εμένα πιάνοντας τον με λαβή σαν κεφαλοκλείδωμα στο ύψος της μύτης με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω».

Τι είπαν οι δύο βουλευτές

«Τον έπιασα από μπροστά. Ήταν και ο αστυνομικός, ο φρούραρχος του Κοινοβουλίου, ο οποίος είχε βάλει και το χέρι του ανάμεσα. Μου κόλλαγε ο κ. Γραμμένος με το σώμα του μπροστά και του έλεγα “τι είπες; Πες τα εδώ μπροστά στον αστυνομικό. Γιατί δεν λες ό,τι είπες μέσα και να το πεις και στον αστυνομικό μπροστά;”», είπε ο Κ. Φλώρος.

Με δηλώσεις του στο Live News ο Βασίλης Γραμμένος διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κυρίου Φλώρου και υποστηρίζει πως αποφάσισε να μην δώσει συνέχεια, επειδή σεβάστηκε το χώρο που βρισκόταν, σε αντίθεση όπως μας λέει με τον συνάδελφό του.

«Είμαι υπεύθυνος των πράξεων μου, από εκεί και πέρα όμως, λόγω της αγανάκτησής μου από αυτή τη χυδαία έκφραση για τη μητέρα μου, που η μητέρα μου είναι το πιο ιερό που έχω στον κόσμο, αυτή με κουβαλούσε 9 μήνες αυτή ξέρει τι έχει τραβήξει».

Εκείνα τα δευτερόλεπτα που ο αστυνομικός προσπαθούσε να χωρίσει και να τερματίσει το επεισόδιο, μια σειρά από βουλευτές παρακολουθούσαν με το στόμα ανοιχτό τα όσα συνέβαιναν μπροστά τους, με τις φωνές και τις ύβρεις να προκαλούν αναστάτωση.

«Όση ώρα ήμουν με τον κύριο Φλώρο εκείνος φώναζε προς τον κύριο Γραμμένο: «βρίζεις μανάδες, θα σε γ…, η αδερφή μου κόντεψε να χάσει το παιδί εξαιτίας σου, θα σε γ…». Ο κύριος Γραμμένος ήταν στο πάτωμα και φώναζε ”ωχ, η μύτη μου”».

Ο Β. Γραμμένος νοσηλεύτηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Αεροπορίας με κάταγμα στη μύτη και κακώσεις στο χέρι του.

«Μετά το συμβάν και αφού είχαν περάσει 15 λεπτά εισήλθε στην αίθουσα εκ νέου ο κύριος Φλώρος και άρχισε να φωνάζει διακόπτοντας τη συνεδρίαση».

Στον Κ. Φλώρο έχει ήδη επιβληθεί η ποινή της απομάκρυνσης από τα βουλευτικά του καθήκοντα για 15 μέρες ύστερα από απόφαση του προέδρου της Βουλής. Το πώς όταν επιστρέψει θα βρεθεί τρόπος για να τηρηθεί ο περιοριστικός όρος που προβλέπει να μην πλησιάζει τον Βασίλη Γραμμένο στα 50 μέτρα, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουν για να το δούμε.

To άρθρο «Ο Φλώρος έπιασε τον Γραμμένο με κεφαλοκλείδωμα και τον έριξε κάτω» λέει αστυνομικός για το επεισόδιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button