Πολιτική

Σάλπαρε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης – Πρότεινε δαπάνες για την υγεία στο 5% του ΑΕΠ – Σήμερα είναι στο 5,7%

Πήρε τις θάλασσες ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς είχε αποκλειστεί επί δυο ημέρες λόγω κακοκαιρίας στην Αστυπάλαια.

Επόμενος σταθμός του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη θα είναι η Τήλος. Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Νίσυρο και το απόγευμα στην Κω.  Η ναυτική περιοδεία, όπως ο ίδιος την αποκαλεί, στο Αιγαίο ξεκίνησε πριν από μερικά 24ωρα και σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok δείχνει όλους τους σταθμούς της μέχρι τώρα περιοδείας του. 

@skasselakis

Ναυτική περιοδεία vol.1

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

 

Το πρωί και λίγο πριν αναχωρήσει από την Αστυπάλαια ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Μεταξύ άλλων είπε ότι τα μεγάλα προβλήματα των νησιών είναι υγεία, συγκοινωνίες, παιδεία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δίνει ελάχιστα χρήματα ειδικά για την υγεία στα νησιά. Είπε ότι θα καταργήσει τα απογευματινά χειρουργεία και πρόσθεσε ότι το βασικό είναι να στελεχωθούν τα νοσοκομεία. ,Έχετε την προσωπική μου εγγύηση ότι όταν θα είμαστε κυβέρνηση η πρώτη, πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος.  Όταν ρωτήθηκε σε πόσο ποσοστό του ΑΕΠ θα είναι οι δαπάνες για την υγεία απάντησε: το ποσοστό του ΑΕΠ πρέπει να το μετράς και δυναμικά. Δεν είναι μόνο ότι επενδύεις στην υγεία και μετά οι μισθοί αυτοί δεν ανακυκλώνονται στην οικονομία». Αναφερόμενος στο ποσοστό είπε: «Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία».

Ήδη η τοποθέτηση αυτή του κ. Κασσελάκη προκάλεσε αντιδράσεις καθώς οι δαπάνες για την Υγεία επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά και την πανδημία, έχουν ανέλθει στο 5,7%. Επίσης, πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι εν λόγω δαπάνες πρέπει να ανέβουν στο 7,5% του ΑΕΠ, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση στην Υγεία είναι σχεδόν στο 6%, εσείς είπατε να πάει στο 5%», με τον κ. Κασσελάκη να απαντά «είπα τουλάχιστον 5%».

Είπε ακόμα ότι την Μεγάλη Εβδομάδα θα πάει στην Κέρκυρα και θα πάει και στην εκκλησία. 

Δείτε την συνέντευξη

Τέλος,  ενοχλήθηκε όταν ρωτήθηκε για το πότε θα δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του λέγοντας: το έχω πει χιλιάδες φορές οτι θα το κάνω πριν τις ευρωεκλογές.

To άρθρο Σάλπαρε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης – Πρότεινε δαπάνες για την υγεία στο 5% του ΑΕΠ – Σήμερα είναι στο 5,7% δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button