Επιστήμη

Δομινικανή Δημοκρατία: Στους 32 οι νεκροί από την έκρηξη

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης της 14ης Αυγούστου στη Σαν Κριστόμπαλ, στο νότιο τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας, λιγότερα από τριάντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο, αυξήθηκε στους 32 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες Σάββατο.

Το εθνικό ινστιτούτο ιατροδικαστικής έχει επιβεβαιώσει «32 θανάτους», εκ των οποίων «13 πτώματα αναγνωρίστηκαν και τα 11 παραδόθηκαν στις οικογένειές τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως από τους 59 τραυματίες, οι 12 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, ανάμεσά τους πέντε σε μονάδα για εγκαυματίες.

Ο Χουλιάν Γκαρσία, ο υποδιευθυντής κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, είπε προχθές Παρασκευή ότι οι έρευνες συνεχίζονταν στον τόπο της καταστροφής.«Όσο δεν έχουν απομακρυνθεί όλα τα συντρίμμια, δεν θα σταματήσουν οι έρευνες» για να βρεθούν αγνοούμενοι, είπε.

Η ισχυρή έκρηξη έπληξε εμπορικό τομέα της Σαν Κριστόμπαλ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, τη Δευτέρα περί τις 15:10 [σ.σ. τοπική ώρα· περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας]. Τα αίτια της καταστροφής, που ακολουθήθηκε από εκτεταμένη πυρκαγιά, παραμένουν ακόμη άγνωστα και οι αρχές λένε απλά πως διενεργούν έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαν Κριστόμπαλ, με περίπου 700.000 κατοίκους, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη επαρχία της Δομινικανής Δημοκρατίας, τη χώρα που μοιράζεται με την Αϊτή το νησί Εσπανιόλα της Καραϊβικής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button