Πολιτική

Η φοβερή τραγωδία στην Πύλο ήταν προβλέψιμη

«Προβλέψιμο» χαρακτήρισε το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, εξηγώντας, παραλλήλως, και το «γιατί».

Όπως επί λέξει υποστήριξε, «η φοβερή τραγωδία ήταν προβλέψιμη και για αυτό έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και η έλλειψη πρόνοιας για ανθρώπους, οι οποίοι στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα αναζητώντας την ελευθερία και ένα καλύτερο αύριο είναι, δυστυχώς, απόφαση των κυβερνήσεων».

Ειδικότερα, «από το 2016 έχει υπογράψει η χώρα μας με την προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) και εφαρμόζει και η σημερινή (σ.σ. της Νέας Δημοκρατίας) την Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας». Βάσει της συμφωνίας αυτής, συνέχισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, «η Ελλάδα αναλαμβάνει τους ανθρώπους αυτούς να τους συλλαμβάνει και να τους κρατά στο ελληνικό έδαφος εάν (δηλαδή προηγουμένως) περάσουν στην ελληνική επικράτεια».

Συνεπώς, προσέθεσε, «υπό την απειλή της σύλληψης και της κράτησης κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν σε πολύ μεγαλύτερη διακινδύνευση. Οι πολιτικές αυτές είναι ανθρωποκτόνες και απάνθρωπες. Υπάρχει τεράστια υποκρισία και από τον κ. Μητσοτάκη και από τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι δικές τους πολιτικές αυτές που οδηγούν τον κόσμο σε αυτήν την τρομακτική κατάληξη». Επαναλαμβάνοντας, εξ άλλου, ότι ως νομικός έχει υπερασπισθεί πολλούς πρόσφυγες, όπως επίσης και την προσωπική επιλογή της να υιοθετήσει μια οικογένεια προσφύγων που έχασε εν πλω τους γονείς, εν κατακλείδι ανέφερε: «Φυσικά και είναι ένοχοι οι διακινητές, ένοχοι, όμως, είναι και τα κράτη και οι κυβερνήσεις».

Στην προεκλογική ατζέντα, …υποσχέθηκε στους πολιτικούς της αντιπάλους πως δεν θα τους αφήσει σε ησυχία, όπως κατά λέξη είπε. ‘Αλλωστε, «ο κανονισμός της Βουλής μού δίνει τη δυνατότητα να παίρνω το λόγο για 12 λεπτά και εκτός σειράς. Αυτό δεν είναι προνόμιο, είναι ένα δικαίωμα για τους πολίτες, που θα το αξιοποιήσω». Υποσχέθηκε δε, πως θα κάνει πράξη την «αντιπολίτευση υπεράσπισης» των πολιτών.

Κληθείσα, τέλος, να σχολιάσει τις αντιδράσεις από πρώην υποψηφίους του κόμματός της, έκανε λόγο για «λυσσαλέο πόλεμο» από τις δυνάμεις του συστήματος, οι οποίες, συν τοις άλλοις, «έχουν βρει και προθύμους». Αντίστοιχες αλλαγές στη σειρά των ψηφοδελτίων έκανε και ο Γ. Βαρουφάκης, αλλά με αυτό δεν ασχολήθηκε κανείς, ανέφερε επίσης.

Δείτε τη συνέντευξη

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button