Πολιτική

«Κατάρρευση του ΕΣΥ, ΣΔΙΤ σε νοσοκομεία, διαλογή ασθενών, στο πρόγραμμα της ΝΔ»


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023, 15:35

«Ο κ. Σκέρτσος μέσα από μια σειρά ανακοινώσεων και δελτίων Τύπου της Πειραιώς, έκανε χθες ξεκάθαρο ότι η ΝΔ δεν θα κάνει καμία νέα καθαρή πρόσληψη, πέρα από την αναπλήρωση των αποχωρήσεων, λόγω συνταξιοδότησης», υπογράμμισε σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, παραδέχτηκε τις σοβαρές ελλείψεις στον χώρο της Υγείας και υποσχέθηκε 10.000 νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών», σημείωσε, σχολιάζοντας πως «όχι, μόνο λένε ψέματα, αλλά δεν συνεννοούνται και μεταξύ τους».

«Στο μεταξύ οι πολίτες ταλαιπωρούνται στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία», συνεχίζει, διαμηνύοντας: «Οφείλουν, λοιπόν, μια ξεκάθαρη απάντηση: πώς χωρίς να προστεθεί ούτε ένας γιατρός ή νοσηλευτής στο ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να γίνει καμία απολύτως καθαρή νέα πρόσληψη την επόμενη τετραετία, θα μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και στην Παιδεία, την ασφάλεια του πολίτη, την πολιτική προστασία;».

«Η μόνη αλήθεια για το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία, ήταν αυτή που άθελά του φανέρωσε ο κ. Πνευματικός: Κατάρρευση του ΕΣΥ, κατάργηση δομών, ΣΔΙΤ -Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα- σε νοσοκομεία και διαλογή ασθενών», καταλήγει η Π. Τσαπανίδου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023, 15:36

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button