Αθλητικά

Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντούσαν Λάγιοβιτς 2-1: Στον τελικό του Barcelona Open ο Έλληνας πρωταθλητής

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό του Βarcelona Open, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κερδίζει 2-1 σετ (7-5, 6-4, 6-2) τον Ντούσαν Λάγιοβιτς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρότι βρέθηκε πίσω στα σετ, εν τέλη κατάφερε να ξεδιπλώσει την ποιότητα του στο κορτ και πήρε τη νίκη με 2-1(7-5, 6-4, 6-2) με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να προκρίνεται στον τελικό του Barcelona Open, σε ένα αγώνα που κράτησε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Στέφανος Τσιτσιπάς και Ντούσαν Λάγιοβιτς ξεκίνησαν τον ημιτελικό κρατώντας το σερβίς τους. Οι δυο αθλητές κατέκτησαν αρκετά από τα game τους χωρίς να χάσουν πόντο, αλλά στο 7ο game ο Σέρβος είχε ευκαιρία για break point που δεν την εκμεταλλεύτηκε (έγινε το 4-4). Ο Λάγιοβιτς έκανε τελικά το μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο, κάνοντας το 7-5 και κατακτώντας το πρώτο σετ μετά από 56 λεπτά αγώνα.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε πολύ κοντά στο μπρέικ, αλλά ο Λάγιοβιτς πήρε με δυσκολία το πρώτο game του δεύτερου σετ. Στο 4ο γκέιμ ο Έλληνας τενίστας έκανε αρκετά λάθη, λίγο έλειψε να δεχθεί το μπρέικ, αλλά τελικά κατάφερε να κάμει το 2-2. Στο 7ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη “μάχη” και έφτασε στο μπρέικ, κάνοντας το 4-3. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε τελικά το δεύτερο σετ, ισοφαρίζοντας 1-1, μετά το 6-4 που έκανε.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν καταιγιστικός, με τον ίδιο να παίρνει εύκολα τη νίκη με 6-2 στα γκέιμ.

Ο «Στεφ» έκανε δυο μπρέικ, στο τρίτο και πέμπτο γκέιμ, με τον ίδιο να κρατά το σερβίς του χωρίς δυσκολία, αποτέλεσμα που του έδωσε τη νίκη.

Με αυτό τον τρόπο ο Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση για τον τελικό στο Barcelona Open, εκεί όπου θα βρει απέναντι του τον Κάσπερ Ρουντ, σε μια επανάληψη της αναμέτρησης του Μόντε Κάρλο.

Ο «μεγάλος» τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή (21/04/24) στις 17:00.

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς – Ντούσαν Λάγιοβιτς 2-1: Στον τελικό του Barcelona Open ο Έλληνας πρωταθλητής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button