Ειδήσεις Ελλάδος

Ικανοποίηση στο χρηματιστήριο του Σάο Πάολο για το ποσοστό του Μπολσονάρου

Το χρηματιστήριο του Σάο Πάολο κατέγραψε άνοδο πάνω από 5% τη Δευτέρα, δύο ώρες προτού ολοκληρώσει τη συνεδρίασή του, την επομένη του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη χώρα, στις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου απέσπασε ποσοστό καλύτερο από το αναμενόμενο.

Ο δείκτης Ibovespa κατέγραφε άνοδο 5,20% στις 15.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Ελλάδας) και διαμορφωνόταν στις 115.762 μονάδες, με τους επενδυτές να εκφράζουν ικανοποίηση επίσης για μια άνοδο των υπερσυντηρητικών στο Κογκρέσο με την ελπίδα ότι θα συνεχιστούν οι φιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία.

Την Κυριακή, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου έλαβε το 43% των ψήφων, πίσω από τον κεντροαριστερό πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (48%), μια διαφορά αρκετά μικρότερη από αυτήν που προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.

Οι κοινές μετοχές του μεγάλου δημόσιου ομίλου Petrobras εκτινάχθηκαν πάνω από 7%.

Αυτές οι αυξήσεις των τιμών εξηγούνται από το γεγονός ότι “όποιος κι αν είναι ο νικητής (του δεύτερου γύρου στις 30 Οκτωβρίου) θα πρέπει να κυβερνήσει με ένα Κογκρέσο πιο δεξιό, πιο φιλελεύθερο, με θέσεις υπέρ της αγοράς, και το οποίο θα έχει μεγάλη βαρύτητα”, εξηγεί ο οικονομολόγος Ιγκόρ Μασέντο ντε Λουσένα.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα (PL) του Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει πλέον 99 έδρες αντί για 76 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και έγινε το κόμμα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη Γερουσία λαμβάνοντας 15 έδρες σε σύνολο 81, έναντι 7 εδρών που είχε προηγουμένως.

Article inline ad #5

Επιπλέον, τα κόμματα του κέντρου σημείωσαν άνοδο, ενώ το Κόμμα Εργαζόμενων (PT) του Λούλα σημείωσε μικρότερη πρόοδο από την αναμενόμενη.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button