Αθλητικά

Αποκλεισμός με το… καλημέρα για τη Σάκκαρη, ηττήθηκε 2-0 σετ από τη Μούχοβα!


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 18:25

Η Καρολίνα Μούχοβα για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο Ρολάν Γκαρός αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τη Μαρία Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο 8), αυτή τη φορά, ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-6, 6-4) από την Τσέχα (Νο 42), στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του γαλλικού Όπεν, λέγοντας πρόωρο αντίο στο φημισμένο Grand Slam.

Η αθλήτρια από την Τσεχία θα βρει απέναντί της στη συνέχεια την Νάντια Ποντόροσκα από την Αργεντινή (Νο 101 στον κόσμο), η οποία νωρίτερα επικράτησε με 2-0 της Γαλλίδας, Τζέσικα Πονσέ (Νο 123).

Το ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες συνθήκες για τη Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε από πολύ νωρίς να προηγείται με 3-0. Ωστόσο, η Μούχοβα «απάντησε» με δικό της σερί και ισοφάρισε (3-3), με τις δύο τενίστριες να διατηρούν στη συνέχεια τα σερβίς τους μέχρι το 11ο game.

Εκεί, η Τσέχα έκανε μπρέικ και προηγήθηκε 6-5, αλλά η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντέδρασε άμεσα κι έμεινε στο σετ «σπάζοντας» το σερβίς της αντιπάλου της (6-6).

Εκεί η Μούχοβα αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία του και με 7-5 πήρε το προβάδισμα στα σετ με 1-0.

Στο δεύτερο κι ενώ και πάλι η Σάκκαρη ξεκίνησε ιδανικά (2-0), η Μούχοβα βρήκε και πάλι τις απαντήσεις. Προηγήθηκε με 6-5 και κάνοντας μπρέικ στο σερβίς της Σάκκαρη «έγραψε» το 2-0 και πανηγύρισε δικαιολογημένα τη μεγάλη νίκη της απέναντι στην Σάκκαρη.

Η ήττα της Ελληνίδας, μάλιστα, μπορεί να της στοιχίσε και την παραμονή της στο Top10 του κόσμου, μετά το τουρνουά του Παρισιού.

 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, 20:40

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button