Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok: Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για την επιστολική ψήφο

Με βίντεο που ανήρτησε στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες να υποβάλουν μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα την αίτησή τους στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά από όπου κι αν βρίσκονται.

«Αν βλέπετε αυτό το βίντεο πριν τη Μεγάλη Δευτέρα ακούστε πολύ προσεκτικά. Επίσης αν δουλεύετε σεζόν, αν σπουδάζετε σε άλλη πόλη ή δίνετε εξετάσεις, αν σας δυσκολεύουν οι μετακινήσεις ή απλά αν θέλετε να πάτε για μπάνιο στις 9 Ιουνίου, δώστε προσοχή», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, προφταίνετε να υποβάλετε την αίτησή σας στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr για να ψηφίσετε επιστολικά από όπου θέλετε», επισημαίνει.

Διευκρινίζει επίσης πως «ίσως υπάρχει η αίσθηση ότι η επιστολική ψήφος αφορά μόνο τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει να ψηφίσει χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στο εκλογικό κέντρο, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα. Έτσι για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία της χώρας μας διευκολύνεται έμπρακτα η συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές».

@kyriakosmitsotakis_

Για ΠΡΩΤΗ φορά Επιστολική Ψήφος στη χώρα μας. Μπείτε στο epistoliki.ypes.gov.gr μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, για να ψηφίσετε από όπου θέλετε.

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Όπως τονίζει ο πρωθυπουργός «ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, των συμπολιτών μας με αναπηρία, των νέων παιδιών που δουλεύουν σεζόν, των φοιτητών, των μαθητών οι οποίοι μπορεί να προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές τους εξετάσεις».

Και καταλήγει: «Έχουμε ήδη πάνω από 115.000 αιτήσεις κι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί κάθε φορά που συμμετέχετε στην εκλογική διαδικασία, όποιο κόμμα και αν στηρίζετε, στηρίζετε τελικά την ίδια τη Δημοκρατία. Η αποχή ΔΕΝ είναι απάντηση. Έχετε τώρα έναν παραπάνω λόγο κι έναν πιο εύκολο τρόπο να συμμετέχετε στις εκλογές.

To άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok: Μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα οι αιτήσεις για την επιστολική ψήφο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button