Τεχνολογία

Θεσσαλονικιός εξάγει πρωτότυπους εκτυπωτές σε όλο τον κόσμο – Συνεργάζεται με NASA, Google, Pfizer

Ξεκίνησαν από την κουζίνα του σπιτιού τους, ψήνοντας …ηλεκτρονικές πλακέτες στον φούρνο που μαγείρευαν το φαγητό τους. Σήμερα, έχουν πελάτες σε 45 χώρες του κόσμου και συνεργάζονται με τεράστιους επιχειρηματικούς κολοσσούς, κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και παγκόσμιους οργανισμούς, όπως η Google, η Pfizer, η Toyota, η Nike, η Jaguar, η HP Enterprise, η Nasa, το NYU, το Columbia University και το MIT.

Οι τέσσερεις φίλοι, συμφοιτητές και συγκάτοικοι, ο Kάρλος από την Κολομβία, ο Νίκο από το Βέλγιο, ο Άντριου από την Αμερική και ο Γιώργος Κυριακού από τη Θεσσαλονίκη, μοιράστηκαν το πάθος τους για την επιχειρηματικότητα και τη «δίψα» να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους και κατάφεραν πρώτοι να κατασκευάσουν επιτραπέζιους εκτυπωτές και συναρμολογητές (Pick and Place) ηλεκτρονικών κυκλωμάτων. Αυτό το υλοποίησαν χρησιμοποιώντας μελάνες νανοσωματιδίων αργύρου, μηχανική όραση και τεχνητή νοημοσύνη, καλύπτοντας με πρωτοποριακό τρόπο, το κενό που υπήρχε στον συγκεκριμένο τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο και μειώνοντας εξαιρετικά τον χρόνο μετάβασης από το πρωτότυπο, στο τελικό προϊόν.

Ο Γιώργος Κυριακού, ο οποίος ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Αμερική κι Ευρώπη, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε κυρίως στο να πείσει τον κόσμο ότι αυτό που κάνει με τους δύο φίλους του υπάρχει στα αλήθεια, αλλά και στον επόμενο στόχο της ομάδας, που είναι να κάνει την κατασκευή ηλεκτρονικών πλακετών τόσο προσβάσιμη και άμεση όσο οι 3D εκτυπωτές κατασκευής μηχανολογικών μερών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button