Αθλητικά

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2: Άλμα παραμονής στην Super League για τους Αγρινιώτες

Ο Παναιτωλικός κέρδισε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας για την πέμπτη αγωνιστική της Super League, αποτέλεσμα που δίνει στους Αγρινιώτες τεράστιες ελπίδες για παραμονή στην «μεγάλη» κατηγορία.

Ο Παναιτωλικός πήρε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-0, ένα σπουδαίο τρίποντο για το σύνολο του Γιάννη Πετράκη που του εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στην Super League και της νέας σεζόν.

Οι Αγρινιώτες ξεκίνησαν το παιχνίδι με στόχο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και το πέτυχαν, αφού στο πρώτο τέταρτο κυριάρχησαν κι έφταναν με άνεση στην αντίπαλη περιοχή, απειλώντας στο 4΄ με σουτ του Λομόνακο, στο 7΄ με την μόλις άστοχη προσπάθεια του Ντίας και στο 8΄ με την φοβερή επέμβαση του Τσιφτσή, σε σουτ του Ντίας και πάλι.

Ο Αστέρας «απάντησε» στο 22΄ με μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Μπαρτόλο που έφερε τον Πίτσου να κάνει το τελείωμα με το εξωτερικό, αλλά ο Τσάβες απέκρουσε σε κόρνερ.

Τελικά τα «Καναρίνια» άνοιξαν το σκορ στο 31ο λεπτό στην τρίτη και… φαρμακερή τελική του Ντίας: από σέντρα του Τορεχόν η άμυνα των γηπεδούχων απέτυχε να απομακρύνει και ο στράικερ του Παναιτωλικού άδραξε την ευκαιρία και νίκησε τον Τσιφτσή.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του Πετράκη να είναι καλύτερη και να επιζητεί την ασφαλιστική δικλείδα για το «διπλό», την οποία βρήκε τελικώς στο 67ο λεπτό, όταν σε νέα ολιγωρία της άμυνας του Αστέρα ο Ντίας από εκτελεστής έγινε δημιουργός, «σερβίροντας» την ασίστ στον Ζοάο Πέδρο που διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Λύρατζης (88΄ Γκαρσία), Πίτσου, Καστάνιο, Χουχούμης (62΄ Άλβαρες), Γιαμπλόνσκι, Γκος (80΄ Αλάγκμπε), Παλάσιος (62΄ Ζουγλής), Μπαρτόλο (46΄ Μάντζης), Ρεγκίς, Μιριτέλο.

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (79΄ Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν, Λιάβας (62΄ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρες (82΄ Τσιγγάρας), Χουάνπι, Λομόνακο (62΄ Ζοάο Πέδρο), Ντίας (82΄ Ντουάρτε).

To άρθρο Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2: Άλμα παραμονής στην Super League για τους Αγρινιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button