Οικονομία

«Βροχή» οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Καταβάλλονται πάνω από 200 εκατ. σε 630.000 αγρότες

«Βροχή» πέφτουν σήμερα, Παρασκευή (30.06.23) οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε δικαιούχους αγρότες.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ πιστώνει περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 630.000 δικαιούχων αγροτών. 

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, οι πληρωμές αφορούν εκκαθαρίσεις σε ενισχύσεις της βασικής ενίσχυσης, του «πρασινίσματος» και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς σε συνδεδεμένα καθεστώτα, Μικρών Νησιών Αιγαίου, ειδικών ενισχύσεων, αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και εξισωτικής αποζημίωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως «Συνολικά θα εκκαθαριστούν και θα πληρωθούν 56 καθεστώτα και ως εκ τούτου, λόγω του μεγάλου πλήθους των πληρωμών, οι πιστώσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα ολοκληρωθούν σταδιακά».

Τι ισχύει για νέα συμπληρωματική πληρωμή

Επισημαίνεται ότι στην παρούσα πληρωμή θα συμπεριληφθούν τα ΑΦΜ που εμπλέκονται σε διοικητική πράξη των οποίων έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μηχανογραφικά από τον Οργανισμό. Για όσους δικαιούχους δεν συμπεριληφθούν σε αυτή την πληρωμή θα υπάρξει η δυνατότητα νέας συμπληρωματικής πληρωμής, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και με ακρότατο χρονικό σημείο την 15η Οκτωβρίου 2023.

Τέλος, από τα 5.400 ΑΦΜ που έχουν δεσμευθεί για το Εθνικό Απόθεμα των ετών 2021-2022, δικαιολογητικά απόδειξης της νόμιμης κατοχής έχουν επισυνάψει 1.900 δικαιούχοι από τους οποίους θα συμπεριληφθούν στην παρούσα πληρωμή μόνο όσοι έχουν αξιολογηθεί θετικά κατόπιν ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δεν υπάρχει εκκρεμότητα στον έλεγχο νομιμότητας.

To άρθρο «Βροχή» οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Καταβάλλονται πάνω από 200 εκατ. σε 630.000 αγρότες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button