Πολιτική

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξη και ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, 04:00

Στην Εύβοια βρέθηκε την Παρασκευή κυβερνητικό κλιμάκιο και είχε διαδοχικές συσκέψεις με τοπικούς φορείς με θέμα την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γιώργος Αμυράς επισκέφτηκαν τον Οργανισμό Λιμένων Ν.Ευβοίας στη Χαλκίδα και είχαν συνάντηση με τον ΓΓ Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ευβοίας Νίκο Σμπιλίρη.

Στο τραπέζι των θεμάτων, τέθηκαν το πρόγραμμα ανάπτυξης θαλάσσιου τουρισμού στη Β. Εύβοια- εν όψει της επικείμενης τουριστικής σεζόν-, η προώθηση του αλιευτικού τουρισμού που θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Εύβοια και η ενίσχυση του μεταφορικού οργανισμού με στόχο την αύξηση των εκτελούμενων υπεραστικών δρομολογίων.

Στη συνέχεια, κατά την ευρεία σύσκεψη που ακολούθησε με τις διοικήσεις του Οικονομικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου στη Χαλκίδα, εξετάστηκε σειρά ζητημάτων με κυριότερο την αξιοποίηση του εργαλείου του εξωδικαστικού συμβιβασμού που μπορεί να οδηγήσει σε εξυγίανση πολλές επιχειρήσεις. Ακολούθως, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ευβοίας, οι συμμετέχοντες προέβησαν σε επισημάνσεις προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις και να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για τηδιαχείριση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επαγγελματικοί κλάδοι της περιοχής.

Τέλος, το κυβερνητικό κλιμάκιο αναχώρησε για τη Βόρεια Εύβοια όπου επιθεώρησε την πορεία των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων και συμμετείχε σε συναντήσεις με εκπροσώπους των συκοπαραγωγών και των δασικών αναγκαστικών συνεταιρισμών.

«Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη στήριξη και ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας», διαβεβαίωσε ο ΥφΑΑΤ.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021, 04:00

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button