Οικονομία

Εργαζόμενοι: Κίνδυνοι για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία από την κλιματική αλλαγή

Ένας «συγκλονιστικός» αριθμός εργαζομένων, που αντιστοιχεί σε ποσοστό άνω του 70% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, είναι πιθανό να εκτεθεί σε κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Οι υφιστάμενες προστασίες για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στους κινδύνους που προκύπτουν, σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Η έκθεση με τίτλο «Εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα» αναφέρει ότι η κλιματική αλλαγή έχει ήδη σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Η ILO εκτιμά ότι περισσότεροι από 2,4 δισ. εργαζόμενοι (από ένα παγκόσμιο εργατικό δυναμικό των 3,4 δισεκατομμυρίων) είναι πιθανό να εκτεθούν σε υπερβολική ζέστη σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία (2020). Αν υπολογιστεί ως ποσοστό του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού, το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί από το 2000 από 65,5% σε 70,9%.

To άρθρο Εργαζόμενοι: Κίνδυνοι για την επαγγελματική ασφάλεια και υγεία από την κλιματική αλλαγή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button