Οικονομία

Η τηλεργασία κερδίζει έδαφος στην αγορά εργασίας – Galaksias Portal News

Αυξάνεται μήνα με τον μήνα ο αριθμός των εργαζόμενων που επιλέγουν την τηλεγρασία και μάλιστα με δεδομένη την έξαρση της πανδημίας η κυβέρνηση έχει πάντα στο τραπέζι την επαναφορά του μέτρου στο πλαίσιο της προσπάθειας για ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού.

Τον Νοέμβριο από τους 2,4 εκατομμύρια εργαζόμενους, οι 250.465 απασχολούνταν με τηλεγρασία. Από αυτούς οι 220.031 βρίσκονται στην Αττική και οι 19.252 στην κεντρική Μακεδονία.

Για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων με τηλεγρασία υπάρχει πρόβλεψη για το ελάχιστο ύψος αποζημίωσης που καταβάλλουν οι εργοδότες, ώστε να καλύπτεται το κόστος εξοπλισμού, τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας.

Η ελάχιστη αποζημίωση έχει καθοριστεί στα 28 ευρώ, που αναλύεται ως εξής: 13 ευρώ για την χρήση του οικιακού χώρου εργαζίας, 10 ευρώ για το κόστος επικοινωνιών και 5 ευρώ για την συντήρηση του απαιτούμενου εξοπλισμού. Οι δαπάνες αυτές δεν αποτελούν αποδοχές του εργαζόμενου, αλλά δαπάνη που εκπίπτει για τον εργοδότη και δεν υπόκεινται σε φόρους ή τέλη, ούτε οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές επί αυτών.

Η τηλεγρασία συμφωνείται μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου και ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί το δικαίωμα αποσύνδεσης του εργαζόμενου, ο οποίος από την πλευρά του δεσμεύεται σε συγκεγκριμένα χρονικά όρια ανταπόκρισης.

Η συμφωνία για τηλεργασία δεν θίγει το καθεστώς απασχόλησης και τη σύμβαση εργασίας του τηλεργαζόμενου και η απόδοση του εργαζόμενου ελέγχεται με τρόπο που διασφαλίζει την προστασία της ιδιωτικής ζωής του εργαζόμενου. Ως εκ τούτου απαγορεύεται η χρήση κάμερας για τον έλεγχο της απόδοσης του εργαζόμενου.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button