Οικονομία

Η πρώτη αύξηση των επιτοκίων μπορεί να έρθει στα τέλη του επόμενου έτους ή στις αρχές του 2023


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 18:48

Ο πρόεδρος της FED Philadelphia, Patrick Harker, δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι υπέρ της έναρξης της μείωσης των αγορών περιουσιακών στοιχείων ύψους 120 δισ. δολαρίων το μήνα της κεντρικής τράπεζας από τον Νοέμβριο και την ολοκλήρωση στα μέσα του 2022, ωστόσο σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από την Ολομέλεια της Επιτροπής, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

[xyz-ips snippet=”adnow”]

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα ήθελε να τελειώσει το tapering στα μέσα του επόμενου έτους.

[xyz-ips snippet=”engageya”]

Ο Harker δήλωσε ακόμη ότι η FED ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων για πρώτη φορά στα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Article inline ad #3

Ενώ οι αγορές περιουσιακών στοιχείων ήταν απαραίτητες για τη διατήρηση της λειτουργίας των αγορών κατά τη διάρκεια της κρίσης, η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με διαφορετικά προβλήματα τώρα, σημείωσε ο Harker.

Article inline ad #4

«Το πρόβλημα βρίσκεται στην πλευρά της προσφοράς και όχι της ζήτησης. Οι αγορές περιουσιακών στοιχείων δεν κάνουν πολλά – ή τίποτα – για να το βελτιώσουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Article inline ad #5

Ο Harker τόνισε ότι είναι επιφυλακτικά αισιόδοξος για την οικονομία και πρόσθεσε ότι αναμένει τον πληθωρισμό να υποχωρήσει σε “λίγο πάνω από το 2%”, αφού αυξηθεί πάνω από το ετήσιο ποσοστό του 4% φέτος.

Ακόμη, δήλωσε ότι ορισμένες από τις διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού που πλήττουν την οικονομία «θα μπορούσαν να διαρκέσουν για τα επόμενα δύο χρόνια».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 18:48

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button