Οικονομία

Σκυλακάκης: Ζήτημα λίγων μηνών η προκήρυξη του νέου Εξοικονομώ για το δίκτυο αποχέτευσης

Ζήτημα μηνών είναι η υπουργική απόφαση προκήρυξης της δράσης «Εξοικονομώ-Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης», σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη

Ο κ. Σκυλακάκης είπε από το βήμα της Βουλής ότι «έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για να μπει αυτή η δράση, που θα ονομάζεται «Εξοικονομώ – Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης», στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027».
Σημείωσε μάλιστα ότι «έχει ήδη δημιουργηθεί σχετική ψηφιακή διαδικτυακή πλατφόρμα, έχει συνταχθεί το σχέδιο του οδηγού εφαρμογής, και στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουμε και στην υπουργική απόφαση προκήρυξης τις σχετικής δράσης».

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης έδωσε την τρέχουσα εικόνα προόδου των σχετικών έργων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα:

Κορωπί: Καταγράφεται ολοκλήρωση και κανονική λειτουργία στις εγκαταστάσεις λειτουργίας λυμάτων.

Γέρακας: υπάρχει 75% ολοκλήρωση του δικτύου, και υπολείπεται το 25% το οποίο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025.

Παλλήνη: έχουμε 60 χλμ αγωγών που έχουν κατασκευαστεί, και το έργο θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2027.

Παιανία – Γλυκά Νερά: Στα μεν Γλυκά Νερά το δίκτυο έχει γίνει σε ποσοστό 70% και το υπόλοιπο αναμένεται μέχρι τέλος του 2027.

Στην Παιανία, (αναμένεται) μέχρι το τέλος του 2029.

Μαραθώνας και Νέα Μάκρη: Έχουν κατασκευαστεί 44 χλμ αγωγών. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων θα γίνει με υδροηλεκτρικό έργο για να έχει καλύτερη απόδοση. Και τα δύο έργα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2027.

Έχει ανατεθεί η σύμβαση για τα δίκτυα αποχέτευσης στους οικισμούς Γραμματικό, ‘Ανω Σούλι, Καλέντζι, ‘Αγιος Παντελεήμονας του Δήμου Μαραθώνα, που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2025.

Ραφήνα και Αρτέμιδα: Είναι σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων, με τρία υποέργα, που είναι σε διαφορετικό βαθμό ολοκλήρωσης. Κι αυτά αναμένεται να τελειώσουν μέχρι το 2025.

Σημείωσε επίσης ότι, εκτός των παραπάνω έργων, είναι σε εξέλιξη, ενέργειες για να προχωρήσουμε στο δίκτυο αποχέτευσης στην Καλλιθέα, το Νταού του Δήμου Πεντέλης, το Καπανδρίτι, τις Αφίδνες, το Πολυδένδρι και το Μικροχώρι του δήμου Ωρωπού.

To άρθρο Σκυλακάκης: Ζήτημα λίγων μηνών η προκήρυξη του νέου Εξοικονομώ για το δίκτυο αποχέτευσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button