Οικονομία

Η μπύρα, το deal με Bacardi και τα σχέδια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας – Galaksias Portal News

Μπύρα, ελληνικό κριθάρι και αλκοολούχα ποτά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr.

«Οι Έλληνες πίνουν την μπύρα με έναν τρόπο κοινωνικό», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε στο ελληνικό κριθάρι που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στις μπύρες της εταιρείας και στις μεγάλες προοπτικές που έχει η συμβολαιακή καλλιέργεια για την αγροτική οικονομία.   Κάνοντας αναδρομή στην ιστορία, εξήγησε ότι στο Μεσαίωνα, όταν, οι Έλληνες, λόγω κουλτούρας, καλλιεργούσαν σταφύλια κι έφτιαχναν κρασί, η μπύρα στην Ευρώπη χρησιμοποιούνταν για φαρμακευτικούς λόγους, ερμηνεύοντας έτσι, το γεγονός ότι η κατανάλωση μπύρας στην Ελλάδα υπολείπεται έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Το 2019, με το lockdown και την τουριστική έκρηξη του καλοκαιριού, η κατανάλωση σημείωσε αυξομειώσεις, καταφέρνοντας τελικά να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.  Φέτος αναμένεται να καταναλωθούν, λίγο πάνω από τα 3,5 εκατ. εκατόλιτρα μπύρα, με την κατά κεφαλήν κατανάλωση των Ελλήνων να αποτελούν  τα 35 περίπου λίτρα, διατηρώντας μαζί με τους Ιταλούς και Γάλλους, μία θέση μεταξύ των χωρών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μίλησε ακόμη για την επιτυχημένη επιλογή να εντάξουν τη Μάμος στο χαρτοφυλάκιό τους, αλλά και για τη συνέργεια με την Bacardi που ξεκίνησε μέσα στο έτος κι αφορά τη διανομή μιας διευρυμένης γκάμας αλκοολούχων ποτών από ουίσκι, τζιν και βότκα μέχρι prosecco, αποτελώντας ένα μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία, αλλά και για τον ίδιο.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

 

To άρθρο Αλ. Δανιηλίδης στο newsit.gr: Η μπύρα, το deal με Bacardi και τα σχέδια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button