Πολιτική

«Η κοροϊδία που βιώνουν οι πυρόπληκτοι, να μη συνεχιστεί και εις βάρος των σεισμόπληκτων της Κρήτης»


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 17:05

“Η προχειρότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του μεγάλου σεισμού στην Κρήτη είναι πρωτοφανής”, υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς (Υποδομών και Μεταφορών), Κώστας Ζαχαριάδης (Εσωτερικών) και Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη).

[xyz-ips snippet=”adnow”]

Οι ίδιοι σχολιάζουν, πως «δεν έφταναν οι σκηνές που στήθηκαν χωρίς ράντζα και στρώματα, με τους πολίτες να κοιμούνται στην άσφαλτο…οι ‘νουθεσίες’ Μητσοτάκη ότι οι κάτοικοι θα έπρεπε να έχουν φτιάξει ‘καλύτερα σπίτια’… και ο φόβος ότι το Αρκαλοχώρι θα βιώσει την εγκατάλειψη που βιώνει το Δαμάσι», αλλά σήμερα ανακοινώθηκαν και μέτρα στήριξης «με αναφορές σε κατεδαφίσεις ακατάλληλων κτισμάτων σε συνεργασία με ‘πυρόπληκτους δήμους’ και όχι ‘σεισμόπληκτους’». 

[xyz-ips snippet=”engageya”]

«Παρακαλούμε, να αλλάξει η διατύπωση της ανακοίνωσης των μέτρων. Η προχειρότητα δεν τιμά κανέναν» σημειώνουν, εκφράζοντας την ελπίδα «η κοροϊδία που βιώνουν οι πυρόπληκτοι της προηγούμενης περιόδου με τις προβλέψεις αποζημιώσεων, να μη συνεχιστεί και εις βάρος των σεισμόπληκτων της Κρήτης».

Article inline ad #3

«Περιμένουμε την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, με την ελπίδα ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα μείνει στην προκαταβολή από την κρατική αρωγή, παρουσιάζοντας τις αποζημιώσεις αντικατάστασης της οικοσκευής, που δικαιούνται οι πολίτες από τον νόμο και των επισκευών σε οικίες και επιχειρήσεις ως δώρο Μητσοτάκη. Ας θυμηθούν τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις (5.000 και 8.000 ευρώ), όπως έχει πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά και η ίδια σε άλλες περιοχές», καταλήγουν. 

Article inline ad #4


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021, 17:05

Article inline ad #5

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button