Πολιτική

Η καθαρή νίκη της ΝΔ προϋπόθεση για να κυβερνηθεί η χώρα με σταθερότητα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν έχει επιλέξει συνειδητά μία τακτική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης, και μέσα από φόρους, και μέσα από εισφορές. Θέλω να σας θυμίσω ότι και τον Σεπτέμβριο του 2015, αφού είχε η χώρα αυτό το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας δεν μας είπε ότι θα έφερνε στη συνέχεια τον νόμο Κατρούγκαλου και όμως τον έφερε. Και το αποτέλεσμα ήταν δραματικό» είπε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Mega».

«Σήμερα όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θυμούνται τι εισφορές πλήρωναν επί ΣΥΡΙΖΑ και τι εισφορές πληρώνουν σήμερα. Και ανησυχούν ότι μία ενδεχόμενη επάνοδος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τους επαναφέρει σε αυτό το επίπεδο των εισφορών» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι οι απόψεις Κατρούγκαλου δεν είναι μειοψηφικές. «Απηχούν πολλούς ανθρώπους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, και στο παρελθόν και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχαν υπονοήσει ότι πίσω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβεται μία νέα φοροεπιδρομή» ανέφερε.

«Ο κ. Κατρούγκαλος απλά αποκάλυψε, εν τη ρύμη του λόγου του ίσως, αυτό το οποίο πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την ανεργία και την αύξηση των μισθών ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει να έχουμε περισσότερες επιχειρήσεις που ανοίγουν, από επιχειρήσεις που κλείνουν. «Και η μείωση της ανεργίας από μόνη της είναι αυτή που τελικά βοηθάει στην αύξηση των μισθών» είπε.

Για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα υπογράμμισε ότι η δομική λύση στο πρόβλημα είναι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, η οποία θα έρθει, σε συνδυασμό με μόνιμες αυξήσεις στα εισοδήματα και μόνιμες μειώσεις φόρων. «Έτσι θα βελτιωθεί τελικά το διαθέσιμο εισόδημα» είπε.

Για την στήριξη του ΕΣΥ ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στην υγεία χρειαζόμαστε 10.000, πρωτίστως νοσηλευτές και γιατρούς. «Αρκετοί από αυτούς είναι άνθρωποι οι οποίοι παρέχουν ήδη τις υπηρεσίες τους στο Σύστημα Υγείας, άρα θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τις προκηρύξεις να διεκδικήσουν μια μόνιμη θέση» είπε.

«Ημασταν 100.000 πριν την πανδημία, είμαστε 107.000 τώρα. Και πρέπει να προσθέσουμε σίγουρα 10.000 μόνιμες προσλήψεις για να καλύψουμε και τις κάποιες αποχωρήσεις» ανέφερε.

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είπε ότι δεν σημαίνει ότι είναι κατ’ ανάγκην ένα Σύστημα Υγείας, όπου όλα πρέπει να τα κάνει το κράτος, αλλά πρέπει να είναι εθνικό και δωρεάν, πέραν προφανώς των εισφορών που πληρώνουν όλοι και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για μένα. «Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι κάτι στο οποίο θα δώσω πάρα πολύ μεγάλη έμφαση, έχοντας μάθει κι εγώ πολλά περισσότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας» τόνισε.

«Έχουμε 1,5 δισεκατομμύριο αυτή τη στιγμή από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα πάνε στα κέντρα υγείας μας και στα νοσοκομεία μας, πρωτίστως σε τμήματα επειγόντων περιστατικών όπου η εικόνα δεν είναι καλή» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για το μετρό της Θεσσαλονίκης είπε «συγκινήθηκα προσωπικά γιατί ξέρω πόσο πολύ πάλεψα γι’ αυτό το οποίο ήταν σε καθεστώς απόλυτου τέλματος, όταν ήρθαμε στα πράγματα το 2019. Καταφέραμε και βρήκαμε τελικά μία λύση που μας επιτρέπει και να έχουμε το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη, και να προφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά» υπογραμμίζοντας ότι στις αρχές του 2024 οι Θεσσαλονικείς, όταν θα ανοίξει, πια, επίσημα το Μετρό θα μιλάνε για μία άλλη πόλη.

Τέλος ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι προσδοκά μία καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας. «Γι’ αυτό εργάζομαι και πιστεύω ότι η καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα δημιουργήσει και τις ισχυρές προϋποθέσεις για να κυβερνηθεί ο τόπος με σταθερότητα για την επόμενη τετραετία» είπε.

«Δεν θα σας πω τι θα κάνω τη Δευτέρα, διότι πρέπει να δω το εκλογικό αποτέλεσμα για να μπορώ να σας το πω αυτό. Ούτε θα μπω σε υποθετικά σενάρια. Θα σας πω, όμως, μόνο αυτό το οποίο έχω ξαναπεί, ότι πρακτικά με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη δεν βλέπω αυτή τη στιγμή περιθώρια συνεννόησης, ούτε θεωρώ ότι η χώρα χρειάζεται μία ασταθή κυβέρνηση συνεργασίας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button