Τεχνολογία

Έντονη ανησυχία για υπερχείλιση του Πηνειού

Έσπασε το ανάχωμα και στην Κρήνη Τρικάλων με αποτέλεσμα τα νερά να κατευθύνονται προς τη Φαρκαδόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πλημμυρίσει ήδη αρκετά υπόγεια στη Φαρκαδόνα ενώ οι καλλιέργειες έχουν πνιγεί.

Μηνύματα εστάλησαν σε Φαρκαδόνα  για εκδήλωση έντονων πλημμυρικών φαινομένων και σε κατοίκους περιοχών εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού να απομακρυνθούν λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 22:00  ήχησε και μήνυμα από το 112 στη Φαρκαδόνα, προειδοποιώντας για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

 

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, στο 1,5 μέτρο έχει ανέλθει η στάθμη στην κοινότητα της Φαρκαδόνας. Παρά τις προσπάθειες κατοίκων και μηχανημάτων οι μεγάλοι όγκοι δεν κατάφεραν να συγκρατηθούν με αποτέλεσμα να πνίγει το κάτω μέρος της κοινότητας.

Προ ολίγου έγινε έκκληση από τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη Κοσμά προς τους κατοίκους που διαμένουν κάτω από την πλατεία να συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο για να προφυλαχθούν. Οι στιγμές που ζουν οι κάτοικοι είναι δραματικές καθώς το χωριό είναι ζωσμένο με νερά.

Mήνυμα 112 για περιοχές εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού – Επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη του ποταμού στη Λάρισα

Λιγο πριν τις 22:30 ήχησε μήνυμα 112 στους πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές εντός της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού να απομακρυνθούν λόγω κινδύνου υπερχείλισης του ποταμού.

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων απηύθυνε έκκληση λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού, για απομάκρυνση όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από την γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό καθαρισμό (περιοχή Αγίας Μαρίνας).

Ειδικότερα, καλούνται να απομακρυνθούν, το συντομότερο δυνατό, όσοι διατηρούν μονάδες με ζώα, μικρές επιχειρήσεις κλπ, όλοι όσοι βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το Αγναντερό Καρδίτσας αριθμεί 1.600 μόνιμους κατοίκους, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα από το 112 εστάλη σε έξι χωριά στην Καρδίτσα όπου η κατάσταση λόγω της κακοκαιρίας Daniel είναι δραματική. Το μήνυμα απευθυνόταν σε όσους είναι σε Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα ώστε να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους

Δραματικές ώρες για 9 χωριά σε Καρδίτσα και Τρίκαλα – Οι εγκλωβισμένοι κλαίνε όταν τους διασώζουν

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, στους νόμους Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας αλλά και στον Βόλο εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία Daniel, με την κατάσταση να είναι τραγική και την επιχείρηση των διασωστικών συνεργείων να είναι τεράστια.

Οι δυνάμεις επικεντρώνονται σε 9 χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα:

  • Παλαμάς, όπου έχει πλημμυρίσει η κεντρική οδός Πλαστήρα, στην Καρδίτσα
  • Αστρίτσα στην Καρδίτσα
  • Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα,
  • Αγία Τριάδα στην Καρδίτσα,
  • Ιτέα στην Καρδίτσα,
  • Μακρυχώρι στην Καρδίτσα,
  • Καλυβάκια στην Καρδίτσα,
  • Πεδινό στην Καρδίτσα
  • Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα
Φωτογραφία: trikalaonline.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button