Τεχνολογία

Η εφαρμογή που… μεταφράζει το νιαούρισμα της γάτας – Galaksias.gr

Εφαρμογή που ανέπτυξε πρώην μηχανικός της Amazon… μεταφράζει το νιαούρισμα της γάτας, κάνοντας κατανοητό τι εννοεί το κατοικίδιό σας κάθε φορά που σας «μιλάει» στη γλώσσα του.

Σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνετε αν η γάτα σας νιαουρίζει ευτυχισμένα, θυμωμένα ή απαιτητικά, η εφαρμογή που ανέπτυξε ο Χαβιέ Σάντσεθ και η εταιρεία Akvelon, θα σας βοηθήσουν να το ερμηνεύσετε σωστά. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν.

Ο Χαβιέ Σάντσεθ εργάστηκε στην Amazon με την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης Alexa και επομένως είναι πολύ εξοικειωμένος με τις φωνητικές εντολές. Γιατί να μην προσπαθήσουμε να την εφαρμόσουμε και στις γάτες, σκέφτηκε η εταιρεία λογισμικού Akvelon, για την οποία εργάζεται τώρα ο Σάντσεθ, και έτσι ανέπτυξε την εφαρμογή «MeowTalk».

«Επί 10 χρόνια γνωρίζω ότι η ιδέα πως οι γάτες έχουν λεξιλόγιο βασίζεται σε έγκυρα δεδομένα και σε σοβαρές επιστημονικές έρευνες», είπε ο Χαβιέ Σάντσεθ στο περιοδικό για τα ζώα BoredPanda. «Και ήξερα από την εμπειρία μου με την Alexa ότι η τεχνολογία για να μεταφράζονται οι μοναδικοί ήχοι της γάτας σε ανθρώπινες λέξεις υπήρχε».

[xyz-ips snippet=”adnow”]

Ο χρήστης πρέπει ακόμη να παρέχει βοήθεια μετάφρασης

[xyz-ips snippet=”engageya”]

Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική εκμάθηση, το «MeowTalk» μεταφράζει τον ατομικό ήχο του νιαουρίσματος της κάθε γάτας. Στην περιγραφή της εφαρμογής διευκρινίζεται ότι κάθε «μιάου» μπορεί να διακριθεί από τα άλλα. Ο ήχος για «τροφή» ή «άσε με να βγω έξω» όμως θα αναγνωρίζεται πλέον σαφώς χάρη στην εφαρμογή.

Article inline ad #3

Αλλά η εφαρμογή δεν λειτουργεί εντελώς αυτόνομα, χωρίς ανθρώπινη βοήθεια: Ο χρήστης πρέπει να επιβεβαιώσει εάν η μετάφραση που προσφέρεται είναι πραγματικά η σωστή.

Article inline ad #4

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Article inline ad #5

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button