Οικονομία

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε τον Δεκέμβριο λόγω του κορωνοϊού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 14:14

H επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη επιβραδύνθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο αυτό τον μήνα, καθώς οι νέοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για να αντιμετωπιστεί το νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον ‘ψαλίδισαν’ την ανάκαμψη στον κυρίαρχο τομέα υπηρεσιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας IHS Markit που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων και πολλές κυβερνήσεις ενθαρρύνουν τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις περιττές κοινωνικές επαφές.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της IHS Markit, που θεωρείται καλός δείκτης της πορείας των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και του τομέα υπηρεσιών, υποχώρησε στις 53,4 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 55,4 τον Νοέμβριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο και κάτω από το επίπεδο των 54,0 που προέβλεψαν αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

Ο γενικός δείκτης οδηγήθηκε σε πτώση λόγω του δείκτη PMI για τις υπηρεσίες, που υποχώρησε στο χαμηλό οκτώ μηνών των 53,3 μονάδων από τις 55,9. Παρόλο που ο δείκτης διαμορφώθηκε πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, ήταν χαμηλότερος από την πρόβλεψη των αναλυτών για 54,1 μονάδες.

Τα εργοστάσια, που σε γενικές γραμμές επηρεάστηκαν λιγότερο από τους περιορισμούς του κορονοϊού, επίσης επλήγησαν, με τον δείκτη PMI για τη μεταποίηση να υποχωρεί σε χαμηλό 10 μηνών στις 58,0 μονάδες από τις 58,4 του Νοεμβρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021, 14:14

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button