Περιβάλλον

Αρκουδάκι έκανε βόλτες σε μπαλκόνι σπιτιού


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023, 10:00

Μπορεί οι εμφανίσεις αρκούδων κοντά σε κατοικημένες περιοχές στα Τρίκαλα να είναι συχνό φαινόμενο όμως στην Κρανιά Ασπροποτάμου καταγράφηκε το πιο περίεργο γεγονός έως τώρα. 

Συγκεκριμένα, αρκουδάκι κατόρθωσε να φτάσει σε μπαλκόνι σπιτιού και να κάνει την βόλτα του… ανενόχλητο. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει ανάρτηση της επίσημης σελίδας της περιοχής στο Facebook το αρκουδάκι περιφέρεται μέρες τώρα κοντά σε κατοικημένη περιοχή, τρέφεται από τα σκουπίδια των ανθρώπων, ρίχνοντας τους κάδους και κυκλοφορώντας και ανάμεσα στα σπίτια το βράδυ.

«Η «άγρια» φύση του μέλλοντος ή απλά ένα τυχαίο ευχόμαστε περιστατικό.

Ένα αρκουδάκι περιφέρεται μέρες τώρα κοντά σε κατοικημένη περιοχή, τρέφεται από τα σκουπίδια των ανθρώπων, ρίχνοντας τους κάδους και κυκλοφορώντας και ανάμεσα στα σπίτια το βράδυ. Πλέον και την ημέρα, κι όσο κι αν αποτελεί ένα όμορφο θέαμα το συμπαθέστατο αρκουδάκι, είναι τόσο λυπηρό που ένα άγριο ζώο, έχει «καταντήσει» φωτογραφική ατραξιόν.

Πολλοί το αναζητούν για την αποκλειστικότητα, κυνηγώντας ουσιαστικά λάικς ή και παράδες οι γνωστοί ταϊσμένοι αχόρταγοι της περιβόητης λίστας Πέτσας. Τυχεροί οι άνθρωποι που το είδαν στο μπαλκόνι τους και τους ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες. Ίσως αυτές οι φωτογραφίες να ευαισθητοποιήσουν τους αρμόδιους και να αντιληφθούν ότι όντως πρέπει να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο αρκουδάκι. Να μην εξοικειωθεί με την παρουσία του ανθρώπου αλλά και μην συνηθίσει να περιφέρεται κοντά και μέσα στα σπίτια και τους ανθρώπους.

Πρέπει να είναι κοντά στην ηλικία του ενός χρόνου, ίσως και λίγο παρακάτω, ή να σκοτώσαν την μάνα του ή να το άφησε για κάποιο λόγο νωρίτερα. Όπου το δείτε διώξτε το, μην το ταΐσετε, μην χαίρεστε που είναι κοντά μας, δεν έχει θέση εδώ, πρέπει να φοβεριστεί, μπας και ξανά επιστρέψει στην άγρια φύση του, δύσκολο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει. Ας ασχοληθούν οι ειδικοί παραπάνω κι ας ευχηθούμε ως τότε να μην έχει πάει χαμένο, κρίμα», αναφέρει η δημοσίευση. 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023, 10:13

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button