Οικονομία

Hugo Boss: Πώληση της επιχείρησης του οίκου στην Ρωσία στην εταιρεία Stockmann

Πουλάει την επιχείρηση του στην Ρωσία, ο γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss, στην εταιρεία χονδρικής Stockmann, σύμφωνα με σημερινή (24.4.2024) του ανακοίνωση, μια συμφωνία που θέτει τέλος στην παρουσία του στη Ρωσία, αφότου είχε αναστείλει πριν από δύο και πλέον χρόνια τις δραστηριότητές του εκεί.

Ο Hugo Boss, μαζί με άλλους ομίλους καταστημάτων, ανέστειλαν τις πωλήσεις λιανικής στη Ρωσία αμέσως αφότου η Μόσχα έστειλε τον στρατό της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Σταμάτησε επίσης στη ρωσική αγορά τις δραστηριότητές της στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις διαφημίσεις.

Η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή της Ρωσίας για την πώληση ξένων περιουσιακών στοιχείων ενέκρινε τη συμφωνία, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Βίκτορ Γιεφτίχοφ, υπό τον όρο να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Ο Hugo Boss δεν γνωστοποίησε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας. Η Ρωσία απαιτεί από τις ξένες εταιρείες να πωλούν περιουσιακά στοιχεία με έκπτωση τουλάχιστον 50%.

«Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, ο Hugo Boss δεν θα είναι πλέον παρών στη Ρωσία με τη δική του νομική οντότητα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η πώληση η οποία, σύμφωνα με τον Hugo Boss, υπόκειται ακόμη στην έγκριση μιας εθνικής ευρωπαϊκής αρχής, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αναφέρει το Interfax.

Ο Hugo Boss επειδή συνέχιζε να προμηθεύει με ορισμένα προϊόντα του τη Ρωσία, είχε δεχθεί πιέσεις από οργανώσεις όπως η B4Ukraine, ένας συνασπισμός ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, ο οποίος επιδιώκει να υποχρεώσει τις δυτικές εταιρείες να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία.

«Όσον αφορά τη χονδρική μας επιχείρηση, εκπληρώναμε τις συμβατικές υποχρεώσεις προς τους συνεργάτες μας», αναφέρει ο οίκος μόδας Hugo Boss. «Σε αυτό το πλαίσιο, ο Hugo Boss συμμορφώνεται και συμμορφωνόταν πάντοτε με τις υφιστάμενες κυρώσεις της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Hugo Boss: Πώληση της επιχείρησης του οίκου στην Ρωσία στην εταιρεία Stockmann δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button