Οικονομία

Αυξήθηκαν κατά 7% τα ενοποιημένα έσοδα το 2023

Τα ενοποιημένα έσοδα του ομίλου United Group ανήλθαν σε 2.791 εκατ. ευρώ για το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση 7%, σύμφωνα με ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Ειδικότερα, το ενοποιημένο προσαρμοσμένο EBITDAal της United Group αυξήθηκε κατά 7% και ανήλθε σε 988 εκατ. ευρώ. Προσαρμόζοντας τον αντίκτυπο της πώλησης των σταθμών βάσης τον Αύγουστο του 2023, ο όμιλος σημείωσε 10% οργανική αύξηση του EBITDAal σε σύγκριση με το 2023.

Συνολικά όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες σημείωσαν ισχυρή οργανική αύξηση των εσόδων. Οι επιδόσεις επωφελήθηκαν κυρίως από:

  1. τη συνεχή επέκταση της βάσης συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σε συμβόλαια σε όλες τις αγορές του ομίλου,
  2. την ισχυρή ζήτηση ICT λύσεων και B2B, ιδίως στην Ελλάδα,
  3. την ανάπτυξη της United Media που βασίζεται στην αύξηση των πωλήσεων διαφήμισης και τηλεοπτικού χρόνου. 

Πέρα από αυτούς τους παράγοντες που οδήγησαν σε σημαντική αύξηση των εσόδων, το EBITDAal ενισχύθηκε και από την συνεχή διαχείριση του κόστους, που επέτρεψε στον όμιλο να διατηρήσει τα περιθώρια EBITDAal στο 35%, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις.

Το 2023 η United Group σημείωσε σημαντικά βήματα προόδου, θέτοντας τις βάσεις για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας και στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι προσπάθειές απέδωσαν καρπούς, καθώς διασφάλισε τη θέση του δεύτερου μεγαλύτερου παρόχου κινητής τηλεφωνίας στη Σλοβενία, επίτευγμα που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της εταιρείας να επεκτείνει το αποτύπωμά της στην περιοχή.

Η επένδυση της United Group σε υποδομές οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) την κατέστησε δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο FTTH στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας το όραμα της εταιρείας να παρέχει πραγματικά υψηλές ταχύτητες internet στα ελληνικά νοικοκυριά.

Παράλληλα, η στρατηγική κίνηση εξαγοράς της Bulsatcom έχει ήδη εδραιώσει τη θέση της ως ο μεγαλύτερος πάροχος στη Βουλγαρία.

Με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της Bulsatcom, η United Group στοχεύει να βελτιώσει τις υπηρεσίες και να προσεγγίσει μια ευρύτερη πελατειακή βάση.

«Το 2023 ήταν χρονιά στρατηγικής ενοποίησης των εξαγορών μας στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Κροατία, με όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των συνεργειών κόστους, να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.  

Επιπλέον, οι περαιτέρω επενδύσεις μας σε οπτικές ίνες και 5G, καθώς και οι νευραλγικές εξαγορές φάσματος, συνέβαλαν στην εδραίωση της θέσης μας σε όλες τις μεγάλες αγορές», δήλωσε η Victoriya Boklag, διευθύνουσα σύμβουλος του United Group.

«Σε ένα δύσκολο περιβάλλον, συνεχίσαμε να επιτυγχάνουμε ισχυρή ανάπτυξη, ακολουθώντας με συνέπεια τη στρατηγική μας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, με σύγχρονες και ισχυρές υποδομές», κατέληξε. 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button