Οικονομία

Ο Βούλγαρος που κατέβασε την ελληνική σημαία στην Καβάλα, συνελήφθη από τις βουλγαρικές αρχές

Οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν σήμερα (5/8) το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες, τον 35χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, που έφυγε παράνομα από τη χώρα μας παρά τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβάλει οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές, όταν το απόγευμα της Παρασκευής υπέστειλε την ελληνική σημασία στον λιμενοβραχίονα του επιβατικού λιμένα «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας και στη θέση της σήκωσε τη βουλγαρική.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Παρασκευής αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές ότι ο 35χρονος είχε κατεβάσει την ελληνική σημεία και ανέβασε τη σημαία της Βουλγαρίας. Λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο και προσπάθησαν να συλλάβουν τον 35χρονο άντρα, ο οποίος πρόβαλε αντίσταση, έβρισε τους λιμενικούς και φώναζε συνθήματα.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Οι εισαγγελικές αρχές τού απήγγειλαν, μεταξύ άλλων, τις κατηγορίες προσβολής εθνικών συμβόλων και αντίστασης κατά της αρχής, του όρισαν τακτική δικάσιμο και τον άφησαν ελεύθερο. Ωστόσο, του αφαίρεσαν τις πινακίδες του οχήματός του και του απαγόρευσαν την έξοδο από την Ελλάδα έως ότου γίνει το δικαστήριο.

Σήμερα το μεσημέρι ο 35χρονος Βούλγαρος μετακινήθηκε με το αυτοκίνητό του στη Δράμα και προσπάθησε να περάσει χωρίς πινακίδες από το συνοριακό σταθμό της Εξοχής. Οι αστυνομικοί τον εμπόδισαν και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Ο ίδιος όμως ανέπτυξε ταχύτητα, έσπασε την προστατευτική μπάρα και πέρασε. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές τον καταδίωξαν μέχρι το βουλγαρικό συνοριακό φυλάκιο. Ο 35χρονος άντρας έσπασε κι εκεί την προστατευτική μπάρα και εισήλθε στο βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν και κατάσχεσαν το αυτοκίνητό του.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας έχει συντάξει δικογραφία σε βάρος του 35χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της φθοράς δημόσιας περιουσίας.

Σημειώνεται πως ο εν λόγω συλληφθείς είχε απασχολήσει και άλλη μία φορά τις ελληνικές αρχές με ανάλογο περιστατικό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button