Ειδήσεις Ελλάδος

Η ακροδεξιά καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο και στη Σουηδία

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκλογές της Σουηδίας που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου μιας και για πρώτη φορά ένα ακροδεξιά λαϊκιστικό κόμμα έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να προβληματίσει τους κυβερνώντες σοσιαλδημοκράτες.

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση  έδειξε ότι  η υποστήριξη για το SD του Τζίμι Άκερσον αυξάνεται, με περίπου 22 τοις εκατό να λέει ότι θα ψήφιζε το κόμμα, δίνοντάς του τη δεύτερη μεγαλύτερη υποστήριξη μετά τους κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες με 28 τοις εκατό, όπως γράφει το Politico. Το κρίσιμο είναι ότι το SD έχει τώρα επίσης κύριους συμμάχους με τη δυνατότητα να απομακρύνουν τους Σοσιαλδημοκράτες από την εξουσία. 

Η τρέχουσα  δημοσκόπηση  δείχνει ότι η υποστήριξη για την νυν πρωθυπουργό Magdalena Andersson και τους συμμάχους της είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με την υποστήριξη ενός μπλοκ της δεξιάς τετρακομματικής αντιπολίτευσης – συμπεριλαμβανομένου του SD. Εάν το μπλοκ της αντιπολίτευσης κερδίσει, ο Åkesson θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη μέγιστη επιρροή, είτε ως επικεφαλής ενός υποστηρικτικού κόμματος σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας είτε ως υπουργός σε έναν νέο ευρύτερο συνασπισμό.


Διαβάστε επίσης:

Ελεύθερη Πένα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

Πηγή

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button