Τεχνολογία

Στροφή στις πολύ μεγάλες τηλεοράσεις από την Samsung

Μεγαλύτερη έμφαση στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς τηλεοράσεων, και πιο συγκεκριμένα, στα μοντέλα με διαγώνιο από 75 ίντσες και άνω, δίνει πλέον η Samsung, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές προτιμούν συσκευές με όλο και μεγαλύτερη οθόνη.

Όπως επεσήμαναν τα στελέχη της Samsung Electronics Hellas κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης η κατηγορία των τηλεοράσεων με διαγώνιο από 75 ίντσες και άνω είναι εκείνη με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς είναι της τάξεως του 20%, όταν το σύνολο της αγοράς κινείται σε επίπεδα της τάξεως του 8,5%. Μάλιστα, οι τηλεοράσεις με διαγώνιο από 75 ίντσες και άνω εκτιμάται ότι θα φθάσουν να αντιπροσωπεύουν το 20% της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στελέχη της θυγατρικής του κορεατικού κολοσσού, οι Έλληνες καταναλωτές έχουν αρχίσει πλέον να ζητούν όλο και μεγαλύτερες τηλεοράσεις. Η κατηγορία των τηλεοράσεων με διαγώνιο 55 ιντσών είναι μεν αυτή που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο, με βάση την αξία, αλλά εκείνες των 65 ιντσών είναι πλέον πολύ κοντά και σύντομα αναμένεται να ανέβουν στην πρώτη θέση. Μάλιστα, το 40% των καταναλωτών στη χώρα μας δηλώνει ότι θα έπαιρνε ακόμη μεγαλύτερη τηλεόραση.

Η έμφαση που δίνει η Samsung στα μεγαλύτερα μοντέλα είναι εμφανής και στις νέες σειρές που ανακοίνωσε χθες η κορεατική εταιρεία, η οποία ποντάρει αρκετά στις αθλητικές διοργανώσεις του καλοκαιριού (Euro 2024 και Ολυμπιακοί Αγώνες), οι οποίες, παραδοσιακά, δίνουν ώθηση στις πωλήσεις τηλεοράσεων. Η Samsung έχει ξεκινήσει να ενσωματώνει όλο και περισσότερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, παράλληλα, όμως, παρουσίασε και 4 μοντέλα με διαγώνιο άνω των 98 ιντσών!

Μεταξύ των νέων μοντέλων, η «ναυαρχίδα» είναι η Neo QLED 8K που προσφέρει τη δυνατότητα προβολής περιεχομένου σε ανάλυση 8Κ αλλά διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά ΑΙ με αποτέλεσμα να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσον οσον αφορά στην εικόνα όσο και στον ήχο.

Από εκεί και πέρα, οι τελευταίες τηλεοράσεις της Samsung έχουν σχεδιαστεί για να συνδέονται με ένα «έξυπνο» οικοσύστημα, αμέσως μετά την εγκατάσταση. Τη στιγμή που οι χρήστες ενεργοποιούν τη νέα τους τηλεόραση Samsung, αυτή αναγνωρίζει και συνδέεται με τα υπάρχοντα δίκτυα και συσκευές. H εύκολη εγκατάσταση επεκτείνεται στις συσκευές Samsung που είναι συμβατές με την εφαρμογή SmartThings, εντός του σπιτιού, καθώς και σε συσκευές τρίτων και συσκευές IoT, χάρη στη συμβατότητα με το πρωτόκολλο Matter. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη για επιπρόσθετους κόμβους, οπότε η διαχείριση των συμβατών συσκευών, από τον φωτισμό μέχρι τους αισθητήρες ασφαλείας, μπορεί να γίνει απευθείας από την τηλεόραση.

Από τα νέα μοντέλα ξεχωρίζει η σειρά 2024 Neo QLED 4K με πολλά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά όπως το Real Depth Enhancer Pro στα μοντέλα QN90 και QN95 και την τεχνολογία Quantum Matrix, χάρη στα οποία οθόνη εξασφαλίζει εκπληκτική αντίθεση ακόμα και σε πολύπλοκες σκηνές. Η Samsung παρουσίασε, επίσης, την Glare-Free OLED οθόνη (μοντέλο S95D), η οποία αποτρέπει την ενοχλητική αντανάκλαση, διατηρεί το βαθύ μαύρο και προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Η σειρά 2024 περιλαμβάνει επίσης το πιο πρόσφατο Q-Series Soundbar, το Q990D, με δυνατότητα ρύθμισης 11.1.4 καναλιών μέσω του Wireless Dolby Atmos. Πρόκειται για ένα μοντέλο έρχεται με πλήθος χαρακτηριστικών ενσωματώνοντας λειτουργίες όπως το Sound Grouping για γεμάτο ήχο. Επιπλέον, επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν το περιεχόμενό τους μέσω των οπίσθιων ηχείων, χωρίς να ενοχλούν όσους βρίσκονται στο χώρο.

Τέλος, η Samsung παρουσίασε το ολοκαίνουργιο Music Frame, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν προσωπικές εικόνες ή έργα τέχνης, ενώ απολαμβάνουν ασύρματο ήχο με έξυπνες λειτουργίες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button