Υγεία

Η Έρευνα & Ανάπτυξη κλειδί της επιτυχίας στη διεθνή αγορά φαρμάκων

Αδιαμφισβήτητα, ο τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α) είναι ίσως ο πιο σημαντικός σε μια εταιρεία κι αυτός που καθορίζει τη θέση της στην αγορά. Στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας, ο ρόλος που κατέχει το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, επειδή συνδέεται με την καινοτομία και ως γνωστόν, η ανάπτυξη της καινοτομίας είναι η βάση για την ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας.

Στην DEMO από νωρίς έχει διαπιστωθεί ότι η αξία της καινοτομίας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δημιουργίας νέων αγορών και το κλειδί για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική παραγωγή, γι’ αυτό και οι επενδύσεις με ανθρωποκεντρική προσέγγιση είναι διαρκείς. Οι επενδύσεις της εστιάζουν τόσο στην έρευνα και την ανάπτυξη, όσο και την παραγωγή πρώτων υλών και τελικών φαρμάκων, καθώς και στη βιοτεχνολογία, διαδραματίζοντας έτσι καθοριστικό ρόλο για να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε φάρμακα, και να αναδειχθεί πρωταγωνίστρια της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας.

Υπερσύγχρονη επένδυση

Έμπρακτα αποδεικνύει το ρόλο της μέσα από τις επενδύσεις που έχει υλοποιήσει κι αυτές που δρομολογεί να υλοποιήσει.Στη Θέρμη Θεσσαλονίκης δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης χημικών μορίων, συνολικής έκτασης 2.400 τ.μ. στο πλαίσιο συνολικού Επενδυτικού Πλάνου 356 εκ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με προοπτική ολοκλήρωσης το 2027. Το νέο Κέντρο αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία, ενώ συμβάλλει ακόμη στην απεξάρτηση της Ελλάδας από τις αγορές της Ασίας, την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και την παραμονή υψηλά καταρτισμένων επιστημόνων στη χώρα.

Στο εν λόγω Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στεγάζονται 13 ξεχωριστά εργαστήρια και 34 βοηθητικοί χώροι, διαθέτοντας επίσης 403 εργαστηριακά όργανα και πολλά ειδικά συστήματα και κατασκευές. Μάλιστα, τα 50 υπερσύγχρονα Συστήματα Χρωματογραφίας (HPLC, UPLC, GC) είναι τα περισσότερα που εγκαταστάθηκαν τα τελευταία χρόνια σε φαρμακευτική εταιρεία της Ευρώπης.

Αναβαθμισμένες υπηρεσίες

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι στο Κέντρο υπάρχει Εργαστήριο Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR) που επιτρέπει την αποτύπωση και ταυτοποίηση της δομής των οργανικών μορίων. Πρόκειται για μια ακόμα πρωτιά καθώς το Εργαστήριο αποτελεί το μοναδικό NMR σε μη ακαδημαϊκό χώρο στην Ελλάδα.

Η τεχνογνωσία που αναπτύσσεται στο Κέντρο, εστιάζει στη δυνατότητα ανάπτυξης 5 δραστικών πρώτων υλών φαρμάκων και 21 τελικών προϊόντων ετησίως και θα μεταφερθεί στα εργοστάσια που ήδη κατασκευάζει η εταιρία στην Τρίπολη τα οποία θα παράγουν σε βιομηχανική κλίμακα δραστικές πρώτες ύλες φαρμάκων σε μεγάλες ποσότητες. H καθετοποίηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της DEMO σε παγκόσμιο επίπεδο, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Όπως έχουν τονίσει φορείς της πολιτικής και της αγοράς για την DEMO, οι επενδύσεις της είναι τεράστιες και σημαντικές όχι μόνο για την ίδια την εταιρεία, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες και για ολόκληρη τη χώρα. Τέτοιου είδους επενδύσεις συμβάλλουν σε μια Ελλάδα σύγχρονη και προηγμένη, με σεβασμό στον Άνθρωπο και τη Ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button