Αθλητικά

Πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους ο Ολυμπιακός! Ισοπέδωσε 3-0 τη Μίλαν

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του Youth League με την Κ19 των «ερυθρόλευκων» να κατακτά τον πρώτο Ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός απέναντι στην Μίλαν στον τελικό του Youth League, με το σύνολο του Σωτήρη Συλαιδόπουλου να κερδίζει 3-0 τους «ροσονέρι» και να κατακτά το τρόπαιο.

Σε ένα σπουδαίο τελικό, η Κ19 του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε από την αρχή του παιχνιδιού αποφασισμένη για τη νίκη και παρότι το πρώτο ημίχρονο δεν είχε κάποιο γκολ, τα πράγματα στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικά.

Και αυτό διότι στο 60΄ο Χρήστος Μουζακίτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έβαλε μπροστά στο σκορ τους «ερυθρόλευκους», για να έρθει ο Αντώνης Παπακανέλλος στην αμέσως επόμενη φάση να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του μετά από εντυπωσιακή προσωπική ενέργεια.

Με το 2-0 υπέρ του ο Ολυμπιακός «πετούσε» στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ, αυτή τη φορά με τον Φάνη Μπακούλα.

Στο 66΄ έπειτα από όμορφη σέντρα του Κουτσογούλα, ο Μπακούλας με ένα απίθανο ανάποδο ψαλίδι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του προβάδισμα, με το 3-0 να μένει έως το τέλος και τα ατίθασα νιάτα του Σωτήρη Συλαιδόπουλου να κατακτούν το Youth League.

Mια ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφτασε στην κατάκτηση ενός τροπαίου που του αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον.

To άρθρο Πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους ο Ολυμπιακός! Ισοπέδωσε 3-0 τη Μίλαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button