Τεχνολογία

Φορολογικές δηλώσεις: Νέα προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

Στοιχεία για τις υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και την ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Αύξηση σημειώθηκε στον συνολικό αριθμό των δηλώσεων που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα από τους Έλληνες φορολογούμενους έως και την 31η Αυγούστου συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, φέτος (έως και την 31η Αυγούστου 2023) υποβλήθηκαν 6.481.302 αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, έναντι 6.399.973 πέρυσι, στην εκπνοή της προθεσμίας των εμπρόθεσμων δηλώσεων (30/08/2022), στοιχείο που επιβεβαιώνει την ευρύτερη θετική τάση προς φορολογική συμμόρφωση.

Επίσης έχουν υποβληθεί 322.169 αρχικές δηλώσεις νομικών προσώπων, έναντι 284.165 δηλώσεων, στην εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των εμπρόθεσμων δηλώσεων (30/8/2022).

Επισημαίνεται ακόμα ότι την ψηφιακή εφαρμογή της ΑΑΔΕ, ειδικά για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος επισκέφθηκαν 6.885.595 φορολογούμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η ΑΑΔΕ ανακοινώνουν ότι, προκειμένου να διευκολυνθούν τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που ενδεχομένως να αντιμετώπισαν πρόβλημα στην υποβολή δηλώσεων τις τελευταίες ώρες τις υποβολής λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, τούς δίνεται η δυνατότητα υποβολής αυτών των δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Το ίδιο ισχύει και για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα υποβάλουν τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022».

Πηγή: ertnews

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button